Νίκος Ανουσάκης: «O πολιτικός έλεγχος του Μιχαλάτου απέτυχε, σε αυτή τη θητεία θα υπάρξει μόνο νομικός έλεγχος για να σπάσουν οι μηχανισμοί εξάρτησης του εκλογικού σώματος»

Είναι βασική μας αρχή να σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα και την κρίση των πολιτών πλην όμως επειδή κάποιοι θρασύδειλοι νομίζουν ότι θα “λυγίσουμε” ή πως θα φοβηθούμε σημειώνουμε τα εξής:
1. Ένα βασικό λάθος μας κατά την προηγούμενη θητεία ήταν ότι εστιάσαμε στον πολιτικό έλεγχο του Μιχαλάτου και δεν προχωρήσαμε καθόλου στον νομικό έλεγχο των πεπραγμένων του. Ως εκ τούτου το σύστημα εξάρτησης του εκλογικού σώματος μέσω του μηχανισμού του Δήμου και των νομικών του προσώπων έμεινε ανέπαφο, ενώ εμείς περιοριζόμασταν σε πολιτικές αναλύσεις και πολιτική κριτική. Αυτό το σφάλμα δεν θα επαναληφθεί και σ΄ αυτή την θητεία ο κ. Μιχαλάτος και οι περί αυτόν θα αντιληφθούν πως οφείλουν να διοικούν κατά νόμον.
2. Υποτιμήσαμε την δύναμη του χρήματος, αλλά και του παλαιοκομματισμού. Παρόλα αυτά συγκροτήσαμε μια παράταξη χωρίς “χορηγούς” και χωρίς στήριξη από κανένα κόμμα κι αποσπάσαμε ένα δέκα τοις εκατό περίπου του εκλογικού σώματος. Σίγουρα αναμέναμε κάτι πολύ καλύτερο, αλλά μην ξεχνάμε ότι όλοι οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να συγκροτήσουν μία νέα δική τους παράταξη είτε υπαναχώρησαν είτε κατέληξαν να φωνάξουν “χορηγό από την Αμερική” για να ενισχύσει παλαιό παράγοντα και “να κρυφθούν από πίσω του” επειδή μόνοι τους δεν μπορούσαν να σταθούν.
3. Παρακαλούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους όταν μας επιτίθενται να το κάνουν βάζοντας μπροστά πρόσωπα με κάποια επιρροή κι ισχύ για να έχουμε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε κι όχι ξεπεσμένους παράγοντες χωρίς καμία πολιτική βαρύτητα πλέον όπως ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σπύρος Κουνάδης (αν θυμάμαι καλά το όνομά του) ή αστείες “δευτεράντζες”- σχολιαστές του facebook επί παντός επιστητού ή “λαϊκούς αρθρογράφους”!
4. Ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά. Όσοι νομίζουν πως επειδή σ΄ αυτή την φάση δεν δικαιώθηκαν οι πολιτικές εκτιμήσεις μας πως “θα κρυφθούμε στα λαγούμια μας” ή “θα κάτσουμε ήσυχοι” μάλλον μιλάνε για άλλους ανθρώπους. Τα “δημόσια συγνώμη”, η φοβικότητα, η έλλειψη αξιοπρέπειας, οι “μετάνοιες” ανήκουν σε άλλους κι ας τα κάνουν όσοι είναι συμβατά με την προσωπικότητά τους. Λίγο υπομονή και θα λύσουμε τις διαφορές μας με όλους στην πορεία πάντα με αγάπη και κατανόηση. Η ζωή δεν τελείωσε στις 8 Οκτωβρίου.

Νίκος Ανουσάκης
Επικεφαλής παράταξης “ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed