Ποιος πρέπει να γειωθεί κ. Μητσοτάκη;

«…Και ενώ η Ελλάδα καθημερινά φθίνει και βιώνει έναν εθνικό εφιάλτη, το μόνο ενδιαφέρον μας είναι πόσοι δήμοι και πόσες περιφέρειες θα είναι γαλάζιες ή ρόζ ή θα έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου… Δυστυχώς, Μωραίνει κύριος ο θεός ον βούλεται απολέσαι».
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν αντιλήφθηκα τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός στις αυτοδιοικητές εκλογές έθεσε ως βασικό στόχο και στις 13 περιφέρειες να εκλεγούν οι υποψήφιοι Νεοδημοκράτες, καθώς επίσης να εκλεγούν νεοδημοκράτες δήμαρχοι και στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας, λες και δεν πέφτει λόγος στους δημότες. Πάντως συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός ότι πρέπει «να κρατάμε καλά τα πόδια γειωμένα στην (γη)»! Μα καλά, μήπως αυτός που πρέπει να κρατά καλά γειωμένα τα πόδια στη (γη)! είναι εκείνος που θέτει ουτοπικούς στόχους και που προσπαθεί να επιβάλει στους πολίτες αποτυχημένους και αντιλαϊκούς αυτοδιοίκητους υποψηφίους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέξουν όχι αυτούς που ο ίδιος ήθελε, αλλά αυτούς στο πρόσωπο των οποίων μπορούσαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους; Μία άλλη περίπτωση είναι αυτή του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είχε επιδείξει άκρατο σνομπισμό έναντι των δημοτών της Αθήνας, έχοντας συγχρόνως εμφανή άγνοια και αδιαφορία για τα σύγχρονα και αρχαία μνημεία της πόλης το κέντρο της οποίας κυριολεκτικά διέλυσε.
Μάλιστα, η αυταρέσκειά του και η έλλειψη μετριοπάθειας τον έσπρωξε στο σημείο να προκαλέσει σε ντιμπέιτ έναν εντελώς άγνωστο υποψήφιο δήμαρχο, γιατί θεώρησε ότι είναι ευκαιρία να δείξει στο πανελλήνιο την ηγετική του φυσιογνωμία! Το αποτέλεσμα; Έκανε στο πανελλήνιο έναν εντελώς άγνωστο, αλλά σοβαρό άνθρωπο, πανελληνίως γνωστό και κατάφερε συγχρόνως ακριβώς το αντίθετο από ότι προσδοκούσε o ίδιος. (Πραγματικά απορώ, πως η ευφυέστατη Ντόρα, δεν τον απότρεψε από τα ολέθρια επικοινωνιακά σφάλματα). Πάντως, η απίσχναση των πολιτικών και η αφυδάτωση τους από δημιουργικές ιδεολογικές προγραμματικές προτάσεις ώθησε τους πολίτες, εντελώς δικαιολογημένα, να τους γυρίσουν την πλάτη. (Στα Ιόνια νησιά μόνο ο ένας στους τέσσερεις πολίτες ψήφισε)! Εν κατακλείδι, συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση του πρωθυπουργού: “Να συνεχίσουμε με τα πόδια καλά γειωμένα καλά στη (γη)”. Αρκεί φυσικά να ξέρουμε ποιος είναι αυτός που πρέπει να γειωθεί.
Και ενώ η Ελλάδα καθημερινά φθίνει και βιώνει αυτόν τον εθνικό εφιάλτη, το μόνο ενδιαφέρον μας είναι πόσοι δήμοι και πόσες περιφέρειες θα είναι γαλάζιες ή ρόζ ή θα έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ούτε μία δήλωση ανησυχίας! Και κάποιοι νομίζουν ότι το καλάθι της νοικοκυράς και το market pass θα πείσει τη νεολαία μας να τεκνοποιεί, όταν οι πλείστοι νεολαίοι μας δυσκολεύονται να πληρώνουν ακόμη και το ενοίκιο της γκαρσονιέρας τους. Ποιος ξέρει… ίσως οι γεννήσεις να αυξηθούν πιθανόν να αυξηθούν από ζευγάρια νέα και σφριγηλά όπως το ζεύγος Κασσελάκη, τώρα μάλιστα που η κυβέρνησής μας σκέφτεται να νομοθετήσει την νύμφευση ομοφυλοφίλων, ώστε ως πίθηκοι να αντιγράφουμε ότι πιο αισχρό επικρατεί σε άλλες χώρες, και όχι ότι ποιο δημιουργικό και εθνικά χρήσιμο. Δυστυχώς, η Ελλάδα καθημερινά φθίνει και εμείς πανηγυρίζουμε ανάλογα αν ο δήμαρχος που εξελέγη είναι γαλάζιος, ροζ, ή αντάρτης. Μωραίνει κύριος ο θεός ον βούλεται απολέσαι.
Σημείωση: Τελικά το μόνο ενδιαφέρον κάποιων πολιτικών είναι πως θα κερδίσουν τις εκλογές και δεν τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο τι θα κερδίσει η Ελλάδα. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί πριν λίγες ημέρες η ΕΛΣΑΤ ανακοίνωσε ότι: Το 2022 πέθαναν στην χώρα μας 140.801 συνάνθρωποί μας και γεννήθηκαν μόνο 76. 541 πολλά μάλιστα νεογεννηθέντα είναι τέκνα γονέων άλλου χρώματος και άλλου θρησκεύματος! Oι γεννήσεις του 2022 είναι ακριβώς οι μισές από αυτές του 1980 και είναι οι χαμηλότερες από το 1932!

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed