Χάλασε το κλίμα μερικές ώρες πριν αναχωρήσει ο κ. Ελπιδοφόρος από το νησί μας, βοηθοί του (κληρικοί και λαϊκοί) απώθησαν δημοσιογράφους από το αρχονταρίκι του Αγίου Γερασίμου

Όλα καλά πήγαν στην τετραήμερη επίσκεψη στο νησί μας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου μέχρι μερικές ώρες πριν φύγει από την Κεφαλονιά και όλα έγιναν στο αρχονταρίκι του Αγίου Γερασίμου λίγο μετά την ολοκλήρωση της Λιτανείας του Σκηνώματος του Αγίου.
Επί τέσσερις ημέρες οι δημοσιογράφοι της Κεφαλονιάς και όχι μόνο αφιέρωσαν πολύ από τον χρόνο τους καλύπτοντας την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού όλοι οι συνάδελφοι δούλεψαν με έναν τέτοιο επαγγελματικό τρόπο που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε ακόμη και τεράστια παγκόσμια τηλεοπτικά και όχι μόνο δίκτυα. Η εικόνα αυτή αμαυρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αρχονταρίκι του Αγίου. Κυριολεκτικά χωρίς λόγο προπηλακιστήκαμε από την συνοδεία του κ. Ελπιδοφόρου (κληρικών και λαϊκών) γιατί λέει βγάζαμε φωτογραφίες. Αυτή είναι η δουλειά μας και την κάνουμε επαγγελματικά χωρίς να γινόμαστε φορτικοί για τα άτομα που φωτογραφίζουμε. Σχεδόν μας έδιωξαν από το αρχονταρίκι και βρήκαν σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο που μας συμπεριφέρθηκε όχι όπως συμπεριφέρονται Μητροπολίτες. Οι εξ Αμερικής προερχόμενοι και οι εδώ… συνεργάτες τους μας είδαν ως ιθαγενείς ερχόμενοι στην αποικία τους και μας συμπεριφέρθηκαν έτσι. Παρά το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος είχε ορίσει Τελετάρχες τους π. Φώτιο Γαβριελάτο και τον π. Κωνσταντίνο Τζουβέκα, στο αρχονταρίκι δεν είχαν καμία ανάμειξη, αφού δεν τους επέτρεψαν οι… Μπάιντεν και η… CIA. Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν ενεπλάκη σε αυτή την αψιμαχία, ενώ ο δικός μας Μητροπολίτης έβλεπε αυτά που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν αντέδρασε. Στον κ. Δημήτριο έχουμε δείξει το ήθος μας και τον επαγγελματισμό μας από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί μας. Σήμερα μας απογοήτευσε μπροστά στις… διαταγές των «πλανηταρχών Αμερικάνων». Καλό ταξίδι επιστροφής κ. Ελπιδοφόρε με την συνοδεία σας, ευχαριστούμε που επιλέξατε το νησί μας για να περάσετε ήρεμα και ωραία επί τετραήμερο. Κρίμα… Οι ταγοί της αμερικανοκεφαλλονίτικης ομογένειας περιμένουμε να πάρουν θέση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed