Ολονύχτιο σφυροκόπημα από αέρος του Ισραήλ στην Γάζα, τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη

Ολονύχτιες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας ενώ ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα του θα πολεμήσει μέχρι τη νίκη, σε δηλώσεις τους μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων ομήρων από τη Χαμάς.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα κατά πολλών τοποθεσιών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν κέντρα διοίκησης και διάφορες άλλες υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με τον IDF, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις νυχτερινές επιθέσεις. Ο στρατός προσθέτει ότι έπληξε επίσης μια σειρά από θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και θέσεις ελεύθερων σκοπευτών σε πολυώροφα κτίρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν κατά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ωρών. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο. Εντωμεταξύ, δύο Αμερικανίδες αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς – μία μητέρα και η έφηβη κόρη της που ζουν στην περιοχή του Σικάγο—επανενώθηκαν με την οικογένειά τους στο Ισραήλ χθες Παρασκευή, σχεδόν δύο εβδομάδες αφού απήχθησαν μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους από μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης. Η 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και η 17χρονη κόρη της Νάταλι παραδόθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Την απελευθέρωσή τους ανακοίνωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ και την επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed