Σηκώνει το πόδι από το γκάζι η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την… ανάπλαση του μετώπου από το άγαλμα Καββαδία ως το Λιμεναρχείο, υποσχέσεις του Θεόφιλου και νεύρα από τον Λούκα

Σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια της τρέχουσας σύνθεσης του Δήμου Αργοστολίου απόψε ανέβηκαν οι τόνοι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί σημαντικό επεισόδιο, αφού οι υποσχέσεις που έδωσε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ηρέμησαν εν μέρη τους συγκεντρωμένους πολίτες και τον πρόεδρο του ΝΟΑ, Λούκα Νιφοράτο.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ανουσάκης, με μια τεκμηριωμένη και πολύ σοβαρή τοποθέτησή του ζήτησε από τον πρόεδρο να φέρει ως θέμα συζήτησης εκτός ημερησίας διατάξεως το πρόβλημα που έχει προκύψει ή θα προκύψει πολύ σύντομα αναφορικά με το τι πρόκειται να γίνει στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ. Ο κ. Ανουσάκης έκανε λόγο ακόμη και για μη χρηματοδότηση ή απένταξη του έργου από το πρόγραμμα, αφού οι εγκαταστάσεις του ΝΟΑ αποτελούν πρόβλημα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ανουσάκη η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου δεν ξέρει τίποτε επίσημα, αφού δεν υπάρχει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες. Η φωτιά πήγε να ανάψει όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΝΟΑ, Λούκα Νιφοράτο, που με την σειρά του έφτασε ένα βήμα από το να… εκραγεί. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, αντιλαμβανόμενος ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει… Κούγκι, πήρε τον λόγο και υποσχέθηκε ότι οι εργασίες δεν θα προχωρήσουν εντός των εγκαταστάσεων του ΝΟΑ, πριν γίνει συζήτηση για το θέμα τόσο σε επίπεδο Δημάρχου και προέδρου, όσο και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά απόψε η δημοτική αρχή Μιχαλάτου πάτησε φρένο στην… ανάπλαση μεταφέροντας ουσιαστικά τις εργασίες για τη νέα χρονιά, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να εξεταστούν τα πάντα και να παρθούν αποφάσεις που θα είναι σύμφωνα με τον νόμο, χωρίς να διακινδυνεύσει να απενταχτεί και να μείνει χωρίς χρηματοδότηση ολόκληρο το έργο.
Σημείωση: Όπως πάνε τα πράγματα το μόνο σίγουρο είναι πως στην προσεχή τουριστική σεζόν, το 2024, δεν θα προλάβουμε να δούμε τραπεζοκαθίσματα, μοχίτο και κοκτέιλς στην παραλιακή λωρίδα από το άγαλμα Καββαδία ως τα φέρυ του Ληξουρίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed