Τιμήθηκε ο εικαστικός και λογοτέχνης Κώστας Ευαγγελάτος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τις δημιουργικές του παραμέτρους και το ανθρωποκεντρικό του εκφραστικό στοιχείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Αίθουσα «Κώστας Ευαγγελάτος», η τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αργοστολίου και το Τ.Ψ. Μ.Ε. για τα 50 χρόνια δημιουργικής πορείας, του εικαστικού και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου.
Τον Δήμο Αργοστολίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος χαιρέτησε με επαινετική ομιλία του τον τιμώμενο και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σαμούρης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με σκοπό να ανακεφαλαιώσει, να ερμηνεύσει και να προβάλλει σφαιρικά το διαχρονικά πολυπρισματικό έργο του Κώστα Ευαγγελάτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Δρ. Ηλίας Τουμασάτος αναφέρθηκε διεξοδικά, εμπεριστατωμένα και εποπτικά στην ποιητική γραφή του Κώστα Ευαγγελάτου και επισήμανε με απαγγελίες την κοινωνική διάσταση και την αποτύπωση προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας στις ποιητικές του συλλογές. Ο Καθηγητής Κώστας Πετράκης ανέλυσε την εικαστική σκέψη του δημιουργού και τις πολλαπλές εκφάνσεις και επιρροές της στην διεθνή εικαστική κοινότητα, με στοχαστική επικέντρωση στο «ανφάς» βλέμμα των προσωπογραφιών του. Στην ομιλία του ο Κώστας Ευαγγελάτος αναφέρθηκε ιστορικά και θεωρητικά στα ανατρεπτικά ρεύματα της μοντέρνας τέχνης, στην διφορούμενη επικράτηση της μεταμοντέρνας στασιμότητας και τα αναμενόμενα αισθητικά έργα της σύγχρονης ψηφιακής τέχνης και των νέων δημιουργικών παραμέτρων, επιστημονικών, ηθικών, ποιοτικών, ευχόμενος να επικρατήσει το ανθρωποκεντρικό εκφραστικό στοιχείο. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους συντελεστές καθώς και όλους τους εκπρόσωπους της πολιτικής, επιστημονικής, καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ζωής της Κεφαλονιάς που έδωσαν το «παρών» στην φετινή, σημαντική για την πορεία του επέτειο.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed