Τα βρίσκει… σκούρα η Μπαρτσελόνα, με την έδρα στο «Ολίμπικο»

Μετά το «στραβοπάτημα» στο «Βαγιέκας», η Μπαρτσελόνα επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας δίκαια της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 εντός έδρας. Παρουσίασε βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι, δημιουργώντας αρκετές φάσεις.
Απέχει 4 βαθμούς από τη 2η Χιρόνα και 5β. από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Την ερχόμενη Τετάρτη αγωνίζεται με την Άντβερπ στο Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τσάβι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Τερ Στέγκεν, Γκάβι και Ίνιγκο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» ξεκαθάρισε ότι δεν θα κινηθεί η ομάδα για την απόκτηση νέου τερματοφύλακα, στηρίζοντας τους υπάρχοντες. Οι Ραφίνια και Κρίστενσεν υπολογίζονται κανονικά. Με μάσκα θα αγωνιστεί ο Αραούχο, καθώς έχει σπασμένο σαγόνι. Μεσοβδόμαδα η Χιρόνα προκρίθηκε στη φάση των «32» του Κυπέλλου κερδίζοντας την Οριχουέλα με 5-2 εκτός έδρας. «Τρέχει» αήττητο σερί 7 αγωνιστικών (6-1-0, με 5 G/G & 4 Over 2,5), ενώ βρίσκεται στο «-1» από την κορυφή της βαθμολογίας. Επανέρχεται ο πολύτιμος επιθετικός Ντόβμπικ. Ο βασικός μέσος, Γιάνγκελ Ερέρα, τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Πάμπλο Τόρε θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει, αλλά ανήκει στην Μπαρτσελόνα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απέναντί της, βάσει συμφωνίας. Αντιθέτως, κανονικά υπολογίζεται ο στόπερ Έρικ Γκαρσία που επίσης ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να τα βρει… σκούρα απέναντι στη Χιρόνα, η οποία θα παίξει για τη νίκη, γνωρίζοντας τις αμυντικές αδυναμίες των «μπλαουγκράνα». Περιμένουμε καλό ποδόσφαιρο, ρισκάροντας με το Χ2 & Over 1,5.
Με 10 βαθμούς σε τέσσερις αναμετρήσεις η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο έπιασε τα όρια της τετράδας και επί της ουσίας ρέφαρε σε μεγάλο βαθμό τα απογοητευτικά αποτελέσματα που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος. Το θέμα, βέβαια, είναι να διατηρήσει το σταθερό βήμα. Την Πέμπτη υποδέχεται τη Σερίφ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία μετά την αλλαγή του χρόνου. Εκτός δράσης σταθερά λόγω τραυματισμού ο άλλοτε ηγετικός επιθετικός Έιμπραχαμ και ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Σμόλινγκ. Μυστήριο με την περίπτωση του τελευταίου, οι τελευταίες ενδείξεις αναφέρουν ότι μπορεί να συμπληρώσει ένα τρίμηνο εκτός δράσης και ενώ αρχικά ουδείς στην ομάδα έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Τα μόλις δύο προβλήματα είναι… ευτυχία για τον Μουρίνιο, ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει με σαφώς περισσότερα. Ντιμπάλα και Λουκάκου η κλασική συνεργασία στην επίθεση. Στην Φιορεντίνα σταθερά εκτός δράσης λόγω σοβαρών τραυματισμών είναι ο έμπειρος μέσος Καστροβίλι και ο βασικός δεξιός μπακ Ντοντό, ενώ εκτός αποστολής τέθηκαν ο ακραίος μπακ Κομούτσο και ο μέσος Αματούτσι, αμφότεροι εφεδρικοί. Η καλή είδηση έχει να κάνει με τον ηγετικό μεσοεπιθετικό Γκονσάλες, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και μπήκε στην αποστολή. Η λογική υπαγορεύει ότι αφού έγινε αυτό το βήμα, θα βρει θέση και στην ενδεκάδα. Ο Μπελτράν έχει προβάδισμα εις βάρος του Ενζολά για την κορυφή της επίθεσης. Το μεταξύ τους ματς δύσκολα θα έχει ρυθμό, αναμένεται «σκυλομαχία» και σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γηπεδούχοι γνωρίζουν αφενός την αρετή της υπομονής, αφετέρου τον τρόπο να υποφέρουν δίχως κόστος. Με την έδρα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed