Παρουσία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των μελών του Δ.Σ. Σάμης υπό τον νέο Δήμαρχο, Παναγή Δρακουλόγκωνα

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και με παρουσία πολύ κόσμου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι διαδικασίες ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στην Σάμη (Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι Κοινοτήτων) στην μεγάλη αίθουσα του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης. Παρά τον άστατο καιρό και τη συνεχή βροχόπτωση μαζεύτηκε κόσμος τόσο από την Έρυσσο όσο και από το Πυργί. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, που στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, που οι Αρχαίοι Έλληνες το μεταλαμπάδευσαν σε όλο τον κόσμο. Ζήτησε από την νέα διοίκηση να κοιτάξει το συμφέρον του λαού της περιοχής, να δουλέψει πολύ και να μην ακούει τις κακίες που θα ειπωθούν κατά την διάρκεια της θητείας της. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων αιρετών ορκίστηκε με τον θρησκευτικό όρκο, ενώ μόλις τρεις προτίμησαν τον πολιτικό. Ένας, αυτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν του έκανε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και ορκίστηκε σε δικό του κείμενο. Παραβρέθηκαν στην τελετή οι περιφερειακοί σύμβουλοι, παλιοί και νέοι, Σπύρος Γαλιατσάτος, Σωτήρης Κουρής, Νίκος Γκισγκίνης και Ελένη Παπαναστασάτου. Κανένας άλλος Δήμαρχος του νησιού, κανένας από Περιφέρεια.
Έναν μικρό απολογισμό της θητείας του έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς, ενώ τον λόγο πήραν για λίγο οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος, Παναγής Δρακουλόγκωνας, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Μονιά, τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσους συνετέλεσαν στο να μείνει… όρθιος ο Δήμος Σάμης, έτσι ώστε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να μπορέσουν να τον πάνε ένα βήμα παρακάτω. Αίσθηση προκάλεσε η μη παρουσία και παράλληλα η μην ορκωμοσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στέλιου Σπαθή, στο… πόδι του οποίου μίλησε ο πιθανότατος αντικαταστάτης του, Γιώργος Καβαλλιεράτος. Αυτός τόνισε πως θα βοηθήσει την δημοτική αρχή στα σωστά πράγματα που θα κάνει και θα στήσει τοίχο σε αυτήν σε περίπτωση που βαδίσει προς την απέναντι μεριά. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Αθανασάτο. Ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού από τους εκλεγμένους των εκλογών στις 8 Οκτωβρίου και η τελετή έβαλε τίτλους τέλους με το καθιερωμένο κέρασμα, προσφορά του νέου Δημάρχου, Παναγή Δρακουλόγκωνα προς όλους τους παραβρισκόμενους. Καλή θητεία στους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων στον Δήμο Σάμης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed