Ολοκληρώθηκε η τελετή… στέψης του «Αυτοκράτορα» Ληξουρίου, Γιώργου Κατσιβέλη, με την ορκωμοσία σε ένα κιτς περιβάλλον Δημοτικών, προέδρων και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου

Πιο κιτς δεν θα μπορούσε να γίνει, σε μια τελετή που λες και ήταν βγαλμένη από την καρδιά του ινδικού μπόλιγουντ, με κόκκινα χαλιά, αλαλαγμούς από την κερκίδα και την παρουσιάστρια να μας τονίζει περίπου 29 φορές, αν μέτρησα καλά, ότι ο κ. Κατσιβέλης επανεξελέγη Δήμαρχος Ληξουρίου.
Το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ μάλλον τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού ούτε τα βασικά δεν είχαν στήσει σωστά για αυτό το σόου. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Κατσιβέλης μας απάγγειλε Μενέλαο Λουντέμη, όταν για τον συγκεκριμένο ποιητή και πεζογράφο στα γυμνασιακά του χρόνια δήλωνε άγνοια, κάνοντας εμάς τους… οπαδούς του Στρατή Μυριβήλη να το φυσάμε και να μην κρυώνει στην κερκίδα. Ο επανεκλεγμένος (30η φορά) Δήμαρχος Ληξουρίου δήλωσε επίσης υπερήφανος για την κυρία που είχε σήμερα στην παρουσίαση, με τον κόσμο απέναντι να γελάει και να κλαίει μαζί με αυτά που άκουγε. Τέλος πάντων, στην αρχή του… έπους τον λόγο είχε η εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο να τελεί την τελετή της ορκωμοσίας και σχεδόν να… εκδιώχνεται από την πρόχειρη εξέδρα, πριν τολμήσει να πεί μισή κουβέντα, έστω το κλασικό «καλή επιτυχία στο έργο σας». Με τα πολλά ολοκληρώθηκε και ο πολιτικός όρκος και περάσαμε στις ομιλίες-χαιρετισμούς των επικεφαλής των παρατάξεων και του Δημάρχου. Ο Δημήτρης Μεσσάρης μιλώντας για 50 δευτερόλεπτα ευχαρίστησε όλους όσους έστειλαν τα μέλη της παράταξής του και τον ίδιο στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ κοιτώντας προς την μεριά του κ. Κατσιβέλη ανέφερε τις λέξεις «διαφάνεια» και «αξιοπρέπεια». Ο Δημήτρης Μαντζουράτος μίλησε περίπου έξι λεπτά χωρίς κανένας να καταλάβει τι ήθελε να πει ο ποιητής. Τέλος, ο επανεκλεγμένος (31η φορά) Δήμαρχος Ληξουρίου, ευχαρίστησε όλους όσους τον επανεξέλεξαν (32η φορά) στον δημαρχειακό θώκο. Δεν ορκίστηκε απόψε ο άλλοτε πανίσχυρος Μάκης Γαλανός, που παραιτήθηκε από σύμβουλος και θα τον δούμε από άλλη θέση στον Δήμο Ληξουρίου του επανεκλεγέντα (33η φορά) Δημάρχου, Γιώργου Κατσιβέλη. Μετά την Σάμη, απουσίαζε και απόψε ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ενώ παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Σπύρος Γαλιατσάτος (παλιός) και οι Ελένη Παπαναστασάτου και Νεκτάριος Αραβαντινός (νέοι). Με την ολοκλήρωση της τελετής μοιράστηκαν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και λικεράκι τριαντάφυλλο για το… συγχώριο!

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed