Η αντίδραση του ΟΦΗ και οι υψηλές αποδόσεις του Μάλι στο Κόπα Άφρικα

Το αποψινό ματς στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρομήτου και του ΟΦΗ θα παίξει ρόλο στην οικονομία του Πρωταθλήματος και μπορεί να κρίνει την παρουσία της μίας ή της άλλης ομάδας στα playoffs.
Ο Ατρόμητος, με την αλλαγή προπονητή, μπόρεσε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. «Τρέχει» αήττητο σερί 11 αγώνων. Η εμφάνιση στον Βόλο και η νίκη με 2-1 κρίνεται τόσο ουσιαστική που δείχνει και την πρόοδο των Περιστεριωτών αυτό το διάστημα. Αντίθετα, ο Μελ δεν έχει μπορέσει ακόμα να βελτιώσει ούτε καν την ψυχολογία του ΟΦΗ. Ακόμα και σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως βρέθηκαν οι Κρητικοί με τη Λαμία, η νίκη δεν ήρθε στο Ηράκλειο. Με εξαίρεση τον αμυντικό Καρό, οι υπόλοιπες απώλειές τους δεν επηρεάζουν τόσο το πλάνο του Μελ. Αντίθετα, ο Ατρόμητος έχει τιμωρημένο τον παικταρά Έντερ. Μαζί με τους τραυματισμούς των Έρλινγκμαρκ και Φρίντγιονσον δημιουργείται μία συνθήκη που τους αφήνει με δύο κεντρικά χαφ, τους Κούεν και Κούντε. Σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Ρομπάιγ και τις απουσίες των διεθνών Κέσχριντα και Αγκιμπού Καμαρά, οι γηπεδούχοι μετρούν σοβαρές απουσίες ποδοσφαιριστών της πρώτης γραμμής rotation. Αυτός είναι και ο λόγος που θα προκύψει το ρίσκο με την έκπληξη του ΟΦΗ. Που, κάποια στιγμή, καλείται να εξαργυρώσει την αλλαγή προπονητή, εφόσον θέλει να παραμείνει σε τροχιά playoffs. Ήδη απέχει 7 βαθμούς από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης και 6 από τον Ατρόμητο. Οπότε αν χάσει ξανά, η απόσταση αυτή θα πάει στο -9 από τους Περιστεριώτες. Τα πονταρίσματα αφορούν το «διπλό», σε ημίχρονο και τελικό ξεχωριστά.
Ξεκινώντας σήμερα το Κόπα Άφρικα, η εικόνα για τη δυναμική των ομάδων, τουλάχιστον προσωπικά, είναι από τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ του Κατάρ όσες συμμετείχαν και οι υπόλοιπες από τα γνωστά ονόματα στο ρόστερ τους. Θα σταθώ στον 5ο όμιλο, όπου απουσιάζει το μεγάλο φαβορί. Η Τυνησία έχει «πέσει» τα τελευταία χρόνια, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο έδειξε ομάδα που κυρίως αμύνεται και επιθετικά δυσκολεύεται. Έφερε «Χ» με την απογοητευτική Δανία, κέρδισε τα «δεύτερα» της Γαλλίας στο φινάλε των ομίλων, όμως στο ματς που έπρεπε να πάρει για να προχωρήσει ηττήθηκε 1-0 από την Αυστραλία. Βλέπω το ρόστερ της να είναι πανομοιότυπο με τον Νοέμβριο του 2022, μάλιστα από αυτό λείπει ο ηγετικός Καζρί, ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική. Δίνεται ως το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Περνάω στο Μάλι. Εκτός τους πολύ γνωστούς Μπισούμα (Τότεναμ), Σαμασέκου (Χόφενχαϊμ, πρώην Ολυμπιακός), Καμαρά (Μοναλό), Χαϊντάρα (Λειψία), βλέπω πως η πλειοψηφία του ρόστερ αγωνίζεται σε καλές ομάδες της Ευρώπης. Επίσης, βλέπω πως στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2022, ήταν πάλι σε όμιλο με την Τυνησία, την κέρδισε 1-0 και στο τέλος πήρε και την 1η θέση στο γκρουπ, ισοβαθμώντας με την Γκάμπια. Φέτος το γκρουπ συμπληρώνουν οι Ν. Αφρική και Ναμίμπια. Αμφότερες δεν.. τρομάζουν, ωστόσο μπορεί να κρίνουν την πρωτιά αν κόψουν βαθμούς από τα φαβορί. Στο 2.60 να τερματίσει στην κορυφή το Μάλι, θα πονταριστεί.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed