Πρεμιέρα με το δεξί για την Αλγερία, κυνήγι των πόντων του Παγιόλα

Ξεκίνημα σήμερα με Copa Africa με τα μεγάλα φαβορί Σενεγάλη, Αλγερία και Καμερούν να δούμε τι ψάρια πιάνουν. Διαλέγω το ματσάκι των Αλγερινών που στα χαρτιά τουλάχιστον είναι ανώτεροι των Ανγκολέζων.
Είναι ανώτεροι διότι πέραν του στατιστικού μέρους (μεγάλο αήττητο σερί αγώνων) διαθέτουν καλύτερους παίκτες που παίζουν σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία). Η Ανγκόλα από πλευράς της είναι ομάδα που το τελευταίο διάστημα δείχνει εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα, για αυτό και στα 5 τελευταία έφερε 4 φορές 0-0. Δεν βγάζει μάτια το ρόστερ της, αφού κατά τη γνώμη μου εκτός της παρουσίας ενός – δύο παικτών δεν πείθει όπως και της Μοζαμβίκης χτες παρά την ισοπαλία με την Αίγυπτο. Οι εκατέρωθεν λίγες απουσίες που υπάρχουν δεν θα παίξουν κανένα ρόλο διότι ήταν γνωστές από καιρό, συνεπώς πάνε στα ίσα. Θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί τρόπος για να φτάσουν στη νίκη οι Αλγερινοί. Ομολογώ πως μετά τα χτεσινά αποτελέσματα άρχισα να φοβάμαι ακόμα περισσότερο, πως ο μπουκ είτε θα μας «θάψει» στη Σαχάρα είτε θα μας δώσει τροφή στα θηρία της ζούγκλας.
Ο αγώνας της Βίρτους Μπολόνια με την Μπρίντιζι ολοκληρώνει τη 16η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Η Βίρτους είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς παρά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι, με την αντικατάσταση του Σέρχιο Σκαριόλο από τον Λούκα Μπάνκι λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων, έχει παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο και είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα στη EuroLeague. Παράλληλα, έχει μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη. Τώρα τελευταία όμως, κάποια από τα βασικά στελέχη της έχουν αρχίσει να δείχνουν έντονα σημάδια κόπωσης, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Τόκο Σενγκέλια και Ντάνιελ Χάκετ, οι οποίοι δεν διανύουν και την πρώτη τους νιότη… Κόντρα στην ουραγό Μπρίντιζι ο Μπάνκι μοιάζει να έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσει ανάσες στα βαριά του χαρτιά και αυτό σημαίνει ότι παίκτες που υπό κανονικές συνθήκες έρχονται από τον πάγκο και παίζουν κάτω από 20 λεπτά, ίσως αγωνιστούν και κατά συνέπεια σκοράρουν παραπάνω. Με αυτή τη λογική και γνωρίζοντας ότι ο Αλεσάντρο Παγιόλα είναι ένας παίκτης που δεν έχει στο μυαλό του το σκοράρισμα, θα πάω με το Over 4.5 του Ιταλού γκαρντ. Ο Παγιόλα έχει μέσο όρο φέτος 6.6 πόντους και στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε, είχε 9, 4 και 13 πόντους αντίστοιχα. Πιστεύω ότι σήμερα, ο Χάκετ θα παίξει από λίγο ως καθόλου, οπότε μπορεί ο Παγιόλα να πάρει και πάνω από 20 λεπτά, χρόνος ικανός για να μας δώσει το Over 4.5.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed