Από το γάμο της Κανά στους γάμους της κατάντιας…

Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα της κυβέρνησης, να θέλει να αντικαταστήσει το ισχύον σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Το σύμφωνο συμβίωσης ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες των ερωτοχτυπημένων ομοφυλοφίλων.
Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να τους επιτρέπεται η υιοθεσία, αφού οι ίδιοι επέλεξαν να μην θέλουν δικά τους βιολογικά παιδιά. Ο Γάμος δεν είναι μία μορφή δικαιώματος το οποίο στερεί κάποιος νόμος από τους ομοφυλόφιλους. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Εξευτελίζει την έννοια ενός θεσμού όπως είναι ο γάμος και η οικογένεια που έχει σφυρηλατήσει η κοινωνία μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος ή κάποιοι αποφασίζουν να στερήσουν σε ένα παιδί το φυσιολογικό δικαίωμα, όχι μόνο να μην έχει μάνα και πατέρα, αλλά να μεγαλώνει σαν «μεθυσμένο» και να μην ξέρει τι ακριβώς σημαίνει η λέξη μάνα και πατέρας. Και δεν μπορώ να διανοηθώ τον λόγο για τον οποίο οι κυβερνώντες θέλουν να νομοθετήσουν την καταδίκη ενός παιδιού και της κοινωνίας συνάμα, που θα είχε την ατυχία να μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αφού θα έχει ως πρότυπο αυτούς που το μεγαλώνουν. Τελικά τι είδους πρότυπο ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας ευαγγελίζεται η κυβέρνηση μας; Πως είναι δυνατό -εσκεμμένα-να αποκαλούν την κοινωνική διαστροφή κοινωνική πρόοδο και ισότητα, σε τι άραγε αποβλέπουν; Στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας μας; Και είναι πράγματι θλιβερό κατάντημα: Από το θαύμα του Γάμου της Κανά, κάποιοι να μας φθάνουν στους γάμους της κατάντιας.
Σημείωση: Άραγε, η γνώμη του λαού δεν μετράει; Τα δημοψηφίσματα έχουν καταργηθεί. Ευελπιστώ να γίνεται αντιληπτό ότι δεν κρίνω κανέναν για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ως εκεί όμως;

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed