Με τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους από τα παιδιά του Κατηχητικού η Μητρόπολη Κεφαλληνίας έκοψε την βασιλόπιτά της, στα αρνητικά η παντελής απουσία των Δήμων του νησιού

Ένα πολύ όμορφο απόγευμα ήταν αυτό που τελείωσε πριν από λίγο στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας στο Αργοστόλι, όπου ο Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μετά τον Εσπερινό που τέλεσε στην Ευαγγελίστρια.
Φέτος η όλη τελετή ήταν πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια και πιο ενδιαφέρουσα. Το τμήμα των μικρών παιδιών του Κατηχητικού άνοιξε την αυλαία τραγουδώντας, απαγγέλοντας ποιήματα, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους. Ο Μητροπολίτης τους ευχαρίστησε και τους μοίρασε δώρα. Στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος έκανε έναν μικρό απολογισμό της έως τώρα παρουσίας του στο νησί μας (σχεδόν οκτώ χρόνια) αρκετά στενοχωρημένος για όσα βρήκε και περισσότερο για όσα αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση για να κρατήσει όρθια την Μητρόπολη. Αν και απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο μέγα ζήτημα των ημερών, στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εντούτοις με τα λεγόμενά του άφησε το στίγμα του παρουσία μάλιστα του Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο. Πέρα του Βουλευτή, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Παπαναστασάτου, αμφότεροι έκαναν έναν μικρό χαιρετισμό. Πέραν αυτών όμως, τίποτε… Δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος από τους τρεις Δήμους του νησιού μας, με τον Σεβασμιότατο να δικαιολογεί μόνο τον Δήμαρχο Αργοστολίου, λέγοντας ότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Δεν υπήρχε ένας Αντιδήμαρχος, ένας Εντεταλμένος Σύμβουλος, κάποιος τελοσπάντων να δώσει το παρόν; Η εκδήλωση πάντως ήταν από τις πιο πετυχημένες όλων των τελευταίων ετών, ίσως η πιο πετυχημένη και το Πνευματικό Κέντρο γέμισε από κόσμο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed