Δημήτρης Μεσσάρης: «Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τον σεισμό που έπληξε την Παλική μας, εδώ και μια δεκαετία επιλέγουμε να βλέπουμε την ίδια κωμικοτραγική παράσταση»

Πόσο ακόμα; Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τον σεισμό της 26 Γενάρη του 2014 που έπληξε την Παλική μας. Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια και ακόμα οι ζημιές που προκληθήκαν από το σεισμό δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.
Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια και οι πολίτες της Παλικής βλέπουν το θέατρο να ρημάζει, μαζί με τον πολιτισμό τους. Για πόσο ακόμα οι πολίτες της Παλικής θα πρέπει να ζούμε την καθημερινότητα μας στο σκηνικό που διαμόρφωσε ο σεισμός του 2014; Η αλήθεια βέβαια είναι πως εδώ και μια δεκαετία στην Παλική επιλέγουμε να βλέπουμε την ίδια κωμικοτραγική παράσταση! Σκηνικά, κοστούμια, σενάριο, όλα ακριβώς τα ίδια. Εμπλουτίστηκε βέβαια λίγο η Δημοτική ομάδα, αλλά η παράσταση παραμένει πάντα πιστή στο δόγμα. Άλλωστε γιατί να προσφέρεις κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που η παράσταση έχει ακόμα το κοινό της. Ένας Γερμανός καγκελάριος είχε πει ότι “η Πολιτική είναι η Tέχνη του Εφικτού”. Εγώ θα πω ότι στην εποχή μας δυστυχώς η πολιτική έχει σταματήσει να είναι Τέχνη. Είναι απλά «διαχείριση», που στην περίπτωση του Δήμου μας δεν είναι ούτε καν μέτρια, είναι κακή. Ακριβώς λοιπόν επειδή η πολιτική δεν αποτελεί πλέον υψηλή Τέχνη, έχει σταματήσει να εκφράζει την κοινωνία και να εμπνέει τους πολίτες. Αυτός θεωρώ οτι είναι και ο βασικός λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος της χώρας, το 60% δηλαδή του Ελληνικού λαού, απέχει από τις παραστάσεις που δίνονται αθρόα στην πολιτική μας Σκηνή τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι: Μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, μπορεί να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις όλους για πάντα!

Δημήτρης Μεσσάρης
Επικεφαλής της παράταξης «Πάλλης Ξεκίνημα»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed