Πάνω στην τροχιά της δεύτερης θέσης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ έκοψε απόψε την βασιλόπιτά της παρουσία του Βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη

Αν και ο χώρος που επιλέχθηκε δεν ήταν ο ιδανικός, η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε απόψε την βασιλόπιτά της στο Αργοστόλι παρουσία αρκετού κόσμου και φιλοξενούμενο ομιλητή τον Βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Μιχάλη Κατρίνη.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, που ευχήθηκε καλή δύναμη και πάντα το κόμμα να εργάζεται για το κοινό συμφέρον, κυρίως των αδύναμων ανθρώπων. Φιλοξενούμενος της Ν.Ε. ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης, που έκανε και την κεντρική ομιλία, ενώ θετική έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του πρώην Υπουργού, Χρήστου Βερελή, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτοικος του νησιού μας. Στην κοπή παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο πρώην Δήμαρχος Ιθάκης, Χρήστος Βασιλόπουλος, εκπροσωπώντας, μαζί με τον Ορέστη Καχρίλα το νησί του Οδυσσέα. Από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φυσικά ξεχώρισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής, Λευτέρη Κρητικός, που ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν ακόμη πολλά από τα στελέχη της Νομαρχιακής, αλλά και των Τοπικών Οργανώσεων, αλλά και οι πρώην Βουλευτές του Κινήματος Αλέκος Καλαφάτης και Σπύρος Μοσχόπουλος. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Σπανός που κέρδισε το φλουρί και το χειροκρότημα.
Στην καθιερωμένη ομιλία που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε σε τέσσερα θέματα και τα ανάλυσε όσο πιο σύντομα γινόταν. Το πρώτο αφορούσε την Εθνική Ασφάλεια (F-35 στην Ελλάδα και F-16 στην Τουρκία) τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κατάφερε να αποτρέψει τον εξοπλισμό με αεροπλάνα της Τουρκίας από τις ΗΠΑ παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις των συμμάχων μας. Το δεύτερο θέμα αφορούσε την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, μιλώντας ακόμη και για αισχροκέρδεια από πολλές εταιρίες, με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε. Το τρίτο θέμα αφορούσε την Υγεία των νησιωτικών περιοχών της πατρίδας μας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι όχι μόνο κατάφερε να διαλύσει το ΕΣΥ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά, αλλά αδυνατεί με την πολιτική της να στελεχώσει Νοσοκομεία της περιφέρειας. Στο τελευταίο θέμα που αναφέρθηκε ο κ. Κατρίνης ήταν οι προσεχείς Ευρωεκλογές. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη εδραιωθεί στην δεύτερη θέση, πρέπει να αυξήσει το ποσοστό του και να περάσει το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η πολιτική δύναμη που στις επόμενες Εθνικές εκλογές θα συγκρουστεί με την Ν.Δ. για την διακυβέρνηση της χώρας. Ζήτησε συστράτευση και επικοινωνία με όλα εκείνα τα στελέχη που για διάφορους λόγους έφυγαν από το Κίνημα ή αποστασιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Σημείωση: Μεγάλη ήταν η δυσφορία αρκετών στελεχών, κυρίως παλιών, που μέσα στην αίθουσα αντίκρυσαν κάποιους που δεν στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, αλλά το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τους γνωστούς λόγους που ξέρουν οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed