Μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση έγινε η παράδοση-παραλαβή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, ο Χρήστος Ζουναλής παρέδωσε στον Μιλτιάδη Καραγεωργιάδη

Ήταν ίσως η πιο φορτισμένη παράδοση-παραλαβή που έχει γίνει ποτέ σε υπηρεσία της Κεφαλονιάς η σημερινή στην Πυροσβεστική, όπου ο απερχόμενος διοικητής Χρήστος Ζουναλής παρέδωσε το γραφείο του στον πρώην διοικητή της Β ΕΜΑΚ, Μιλτιάδη Καραγεωργιάδη.
«Τα καταφέραμε όλοι μαζί, είμαι γεμάτος υπερηφάνεια για τους συνεργάτες μου και την αγαστή συνεργασία που είχα με όλους τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης», ήταν τα πρώτα λόγια του απερχόμενου διοικητή, Χρήστου Ζουναλή, που πλέον από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα στην διοίκηση της Λάρισας. Ο απερχόμενος διοικητής, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, έκανε έναν μικρό απολογισμό για την θητεία του στα νησιά μας τονίζοντας πως την περίοδο που πέρασε τα περιστατικά ήταν λίγα και όχι πολύ σοβαρά. Ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που εισέπραξε επισημαίνοντας ότι έκανε πολλούς νέους φίλους στην Κεφαλονιά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Εθελοντικές Ομάδες και σε όλους τους αιρετούς που στάθηκαν δίπλα στην Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της θητείας του. «Επιστρέφω στη Λάρισα γεμάτος από ικανοποίηση και αγάπη που εισέπραξα εδώ. Η εκτίμηση που μου έδειξαν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου είναι παρακαταθήκη για μένα», ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του ο κ. Ζουναλής.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η μικρή τοποθέτηση που έκανε ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, που ήρθε με μετάθεση από την διοίκηση της Β ΕΜΑΚ. «Εύχομαι σε έναν χρόνο που θα αποχωρώ από αυτή τη θέση να έχω εισπράξει και εγώ μέρος της αγάπης, που συνοδεύει στο κατευόδιό του τον κ. Ζουναλή, ο οποίος επιτέλεσε σημαντικό έργο με την εδώ παρουσία του. Μόλις δύο ημέρες είμαι στο νησί και κατάφερε να με γνωρίσει με τους περισσότερους από τους τοπικούς παράγοντες που θα έχω συνεργασία. Πραγματικά έχω αρχίσει να αγχώνομαι για το πως θα αποχωρήσω όταν έρθει εκείνη η στιγμή», ήταν τα πρώτα λόγια του. Στη συνέχεια ο κ. Καραγεωργιάδης στάθηκε περισσότερο στα υπηρεσιακά λέγοντας: «Είμαστε όλοι σαν μια γροθιά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα συμβάντα που θα παρουσιαστούν. Από πυρκαγιές και εγκλωβισμούς, μέχρι και καταστροφές από σεισμούς ή άλλα φυσικά φαινόμενα. Έρχομαι από την Θεσσαλονίκη έχοντας αφήσει πίσω την οικογένειά μου, αλλά η χαρά μου είναι μεγάλη που θα υπηρετήσω στα νησιά σας. Είκοσι χρόνια στην Β ΕΜΑΚ έχω μάθει να αντιμετωπίζω και την πιο δύσκολη κατάσταση που ενδεχομένως θα παρουσιαστεί».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed