«Σε ένα καράβι μέσα, όλοι μέσα, όλοι μέσα…», δική μας υπόθεση η προεδρία στην ΠΕΔΙΝ, Παρίσης, Μιχαλάτος και Στανίτσας ράβουν κουστούμι για να αναλάβουν καθήκοντα

Ξεκίνησε η… απόδραση για την Κέρκυρα των εκλεκτόρων που έχουν ψηφιστεί από τα τέσσερα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας, προκειμένου όλοι αυτοί να λάβουν μέρος στις διαδικασίες εκλογής του Δ.Σ. και στη συνέχεια του προέδρου της ΠΕΔΙΝ.
Από τους τέσσερις Δημάρχους του νομού μας οι δύο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται, ο Παναγής Δρακουλόγκωνας της Σάμης και ο Γιώργος Κατσιβέλης του Ληξουρίου. Αντίθετα, ζωηρό ενδιαφέρον για την προεδρία της ΠΕΔΙΝ έχουν εκδηλώσει εδώ και πολύ καιρό ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας και ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου, Αλέξανδρος Παρίσης. Εσχάτως όμως και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση. Ήδη σήμερα το πρωί ξεκίνησε το… κομβόι από τα νησιά μας για την Κέρκυρα, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για σφήνα του Θεόφιλου και υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής. Οι συσχετισμοί μοιάζουν να είναι μοιρασμένοι μεταξύ των τριών υποψηφίων. Η Κεφαλονιά είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει Μιχαλάτο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δηλώσεις Βαλλιανάτου, αλλά βλέποντας και την ανθρωπογεωγραφία των εκλεκτόρων. Ο Παρίσης έχει μεγάλη υποστήριξη από τους τρεις Δήμους της Κέρκυρας, αλλά και από τον Δήμαρχο Λευκάδας, ενώ ο Στανίτσας φαίνεται να έχει με το μέρος του τους Δημάρχους των μικρών νησιών (Παξοί, Μεγανήσι και φυσικά Ιθάκη), αλλά και κάποιους που δεν θέλουν να μπουν στο δίλημμα Παρίσης ή Μιχαλάτος. Η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα έχουν πολλές «στρογγυλές τραπέζεις», πολλά τηλεφωνήματα και πολύ «πάρε-δώσε» μεταξύ των εκλεκτόρων και των υποψηφίων. Την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά την εκλογή του Δ.Σ., θα ξέρουμε περίπου κατά που πάει η βάρκα βλέποντας τους 21 που θα εκλεγούν και θα αποφασίσουν για τον πρόεδρο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed