Δίκαια τα αιτήματα των Γεωργο-Κτηνοτρόφων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) – η πανελλήνια συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους ΑγροΚτηνοτρόφους – στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ενεργά ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Γεωργο-Κτηνοτρόφων για την επίλυση των αιτημάτων τους.
Εκφράζουν την αγωνία, για το υψηλό κόστος παραγωγής και κυρίως για το κόστος ζωοτροφών και ενέργειας, για την συνεχιζόμενη τάση μείωσης των τιμών Παραγωγού γάλακτος και κρέατος και για την πάταξη της κερδοσκοπίας σε βάρος των Παραγωγών. Ο Σ.Ε.Κ. επισημαίνει ξανά την αναγκαιότητα λήψης άµεσων µέτρων ενίσχυσης για:
1. Τη μείωση του ενεργειακού κόστους στους Παραγωγούς.
2. Μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα, το κρέας, κλπ που θα ωφελήσει κύρια τον καταναλωτή, αλλά και την απορρόφηση των ζωικών προϊόντων.
3. Άμεση πληρωμή των Αγροτικών επιδοτήσεων της νέας Κ.Α.Π. με τη διαδικασία που πληρώθηκαν το 2022.
4. Ρύθμιση δανείων με διαγραφή 80% του κεφαλαίου και των τόκων και αποπληρωμή του υπολοίπου 20% σε 15 χρόνια, τόσο για τα εγγυημένα από το Ελληνικό Κράτος δάνεια, που έχουν απομείνει στην πρώην Αγροτική Τράπεζα όσο και δάνεια άλλων Τραπεζών.
5. Νομοθέτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και σταβλικών εγκαταστάσεων στους Παραγωγούς με κτηνοτροφικά χρέη.
6. Σχέδιο ανασυγκρότησης της υπαίθρου με ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας.
7. Εξασφάλιση ρευστότητας – ουσιαστική στήριξη των Γεωργο-Κτηνοτρόφων με 160 εκατομμύρια ευρώ ακόμη.

Από τον Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed