Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία διότι «η ανθρώπινη ζωή και η υγεία δεν κοστολογούνται»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία γιατί καταργούν τη θεμελιώδη αρχή του ΕΣΥ, που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.
Η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον αναλυτικό τιμοκατάλογο ανά κατηγορία χειρουργείου, το νόμιμο κρατικό φακελάκι που θα πληρώνουν οι ασθενείς που δεν αντέχουν να παραμένουν στις λίστες αναμονής αποτελεί την πιο κυνική ομολογία της πολιτικής που μετατρέπει την υγεία σε «ατομική ευθύνη», την περίθαλψη σε «εμπόρευμα» και τον ασθενή σε «πελάτη». Η λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων και ιατρείων εντάσσεται στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που βασικό του χαρακτηριστικό είναι η μετατροπή των μονάδων υγείας σε αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρηματικές μονάδες, όπου το κόστος λειτουργίας θα μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο στις πλάτες των ασθενών και το κράτος όλο και περισσότερο θα αποσύρεται από τη χρηματοδότησή τους. Αναγκάζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ξαναπληρώσουν για φάρμακα, εξετάσεις, χειρουργεία ενώ ήδη έχουν πληρώσει σκληρούς φόρους και αιματηρές ασφαλιστικές εισφορές περίθαλψης.
Δικαιολογία αποτελεί ο ισχυρισμός ότι τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία θα γίνονται για να μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που αναμένουν στις λίστες για να χειρουργηθούν. Οι λίστες αναμονής δημιουργήθηκαν από την χρόνια υποστελέχωση υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για να γίνονται άμεσα όλα τα χειρουργεία, με ευθύνη της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό μαζί με ασθενείς, τοπική κοινωνία και σωματεία θα αγωνιστούμε για το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, ανάπτυξη και ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ. Να μην μετατραπούν τα νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εργολάβοι από την υγεία. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ    ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed