Δημήτρης Μεσσάρης: «Θεωρούμε προσβλητικό για τους κατοίκους της Παλλικής από τον κ. Κατσιβέλη να μην απαντήσει στο αίτημά μας για debate, εκκωφαντική σιωπή λόγω ένδειας επιχειρημάτων»

Αγαπητοί συμπολίτες, ο συνδυασμός «Πάλλης Ξεκίνημα» από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του επιδιώκει να παραμένει πιστός στις αρχές που εξαρχής δήλωσε ότι πρεσβεύει και αφορούν την δημοκρατικότητα, τον άμεσο διάλογο με τους πολίτες και τους πολιτικούς αντιπάλους και την πολιτισμένη αντιπαράθεση.
Για τον λόγο αυτό, άμεσα ανταποκριθήκαμε θετικά στο – από εβδομάδας πλέον – κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου για διεξαγωγή δημόσιου debate ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους Δημάρχους για τον δήμο μας. Δυστυχώς, το debate αυτό δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να πραγματοποιηθεί, εξαιτίας της μη απάντησης (θετικής ή αρνητικής) από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Κατσιβέλη και τον συνδυασμό του. Για του λόγου του αληθές, περιμέναμε μια αρνητική απάντηση. Η πρόσφατη εμπειρία από την κεντρική πολιτική σκηνή μας έχει δείξει αρνήσεις συμμετοχής σε debate από διάφορες πλευρές και με πολλές προφάσεις. Είναι πάντα προφανές πως αυτές οι προφάσεις αυτές εδράζονται στην εκτίμηση των αρνητών πως μια πιθανή συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία θα είναι επιζήμια για αυτούς. Η πραγματική δηλαδή αιτία, είναι η θεώρηση πως ο πιθανός συμμετέχων, είτε θα χάσει σε επικοινωνιακό επίπεδο (το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί το ελάσσον), αλλά κυρίως πως δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αλήθεια των επιχειρημάτων, των πολιτικών του αντιπάλων.
Είναι σαφές πως ο κ. Κατσιβέλης ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αλλά αυτό δεν μας προκαλεί όπως αναφέρθηκε πριν κάποια έκπληξη ή στεναχώρια. Αυτό που μας απογοητεύει και θεωρούμε έως και προσβλητικό, είναι η απαξίωση να απαντήσει δημόσια στο κάλεσμα των πολιτικών του αντιπάλων. Έχουμε δει αρνήσεις που δικαιολογούνται από το βεβαρημένο πρόγραμμα, τη διαφωνία επί της διαδικασίας ή οτιδήποτε άλλο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ακούσαμε καν κάτι από αυτά, παρά μόνο εκκωφαντική σιωπή. Παρόλο που θεωρούμε τη μη διεξαγωγή του debate, μια χαμένη ευκαιρία για τον λαό της Παλλικής να παρακολουθήσει έναν άμεσο και πολιτισμένο πολιτικό διάλογο και να βοηθηθεί στην κρίση του, παραμένουμε αισιόδοξοι πως αυτό και μόνο το γεγονός βοηθά τους ψηφοφόρους να κατανοήσουν το ποιος αισθάνεται σίγουρος για τις προτάσεις του και για αυτό που οραματίζεται για τον τόπο και ποιος φοβάται για τα πεπραγμένα ή τα μη πεπραγμένα του.

Δημήτρης Μεσσάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου επικεφαλής του συνδυασμού Πάλλης Ξεκίνημα

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed