Περισσότερη ειλικρίνεια των ηττημένων υποψηφίων Δημάρχων, θα πάνε με το Μέγαρο που κατηγορούσαν πέντε χρόνια;

Διαβάζοντας και ακούγοντας τα όσα επίσημα λέχθηκαν από την συντριπτική πλειονότητα των ηττημένων του πρώτου γύρου στο δρόμο για την τελική εκλογή αναφορικά με ενδεχόμενη πριμοδότηση των δύο κερδισμένων, καταλήγουμε αβίαστα σε δύο σημαντικά συμπεράσματα:
Δεν θέλουν να εκχωρήσουν τους ψηφοφόρους τους στον πρώτο ή τον δεύτερο συνδυασμό! Τους θέλουν αποκλειστικά δικούς τους!!!
Θέλουν να το έχουν «δίπορτο» την επόμενη μέρα των εκλογών!!!
Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που ο ηττημένος ανακοινώνει επισήμως ότι θα στηρίξει έναν από τους δύο υποψήφιους δημάρχους, όπως συνέβη με τον Σπύρο Σπύρου ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την Ρόδη Κράτσα. Οι περισσότεροι, λοιπόν, έχουν βάλει την …γνωστή κασέτα, αποφεύγοντας να πριμοδοτήσουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Βεβαίως, για να εξηγούμαστε, η στήριξη του ηττημένου δίδεται περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς, δεδομένου ότι ουδείς υποψήφιος μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τους ψηφοφόρους, παρά μόνο τον στενό πυρήνα του συνδυασμού. Ας αναρωτηθούμε, εν τέλει, ποιο είναι το πιο τίμιο πράγμα από πλευράς του ηττημένου δημάρχου: Η αποστασιοποίηση στο δρόμο προς τις εκλογές ή δημοσιοποίηση των προθέσεων του ενόψει του δεύτερου γύρου; Για μας, αναμφισβήτητα, το δεύτερο.
Οι ψηφοφόροι του συνδυασμού πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις σκέψεις ή ίσως και τις αποφάσεις που έχει λάβει ο υποψήφιος δήμαρχος που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο, ώστε αναλόγως να πράξει. Χωρίς «ψιλά γράμματα» και εκπλήξεις, οι υποψήφιοι δήμαρχοι δημοσιοποιούν απλά τις προθέσεις τους όπως συνέβη στην περίπτωση του Σπύρου. Οι ψηφοφόροι, από την άλλη, τα «ζυγίζουν» και λαμβάνουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Σκεφτείτε, επί παραδείγματι, την περίπτωση ενός υποψήφιου δημάρχου στο Αργοστόλι, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο, να δίνει τη στήριξη στον νυν δήμαρχο, τον οποίο κατηγορεί όλα αυτά τα χρόνια για εγκατάλειψη και απαξίωση της Κεφαλονιάς! Πόσο αξιόπιστος παραμένει ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος; Ή σκεφτείτε το ενδεχόμενο σε δήμους, όπως το Ληξούρι ή την Σάμη να στηριζόταν δήμαρχος – συνεργάτης του Αλέξανδρου Παρίση, όταν οι ίδιοι υποψήφιοι του πρώτου γύρου τον κατηγορούσαν όλα αυτά τα χρόνια για ανικανότητα επίλυσης των θεμάτων…
Οι ψηφοφόροι του συνδυασμού που τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο, πρέπει να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την πρόθεση που έχει ο υποψήφιος δήμαρχος, τον οποίο υποστήριξαν. Με ποιον από τους δύο μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα, με ποιον από τους δύο θεωρεί ότι η συνένωση και η συνεργασία θα είναι προς το συμφέρον του τόπου, με ποιον από τους δύο θα πορευθούν τα επόμενα χρόνια. Το «βλέποντας και κάνοντας» ή το «τι μου δίνεις – τι σου δίνω» είναι παλαιομοδίτικα και μιας άλλης εποχής. Οι διαπραγματεύσεις και τα deals της επόμενης μέρας των εκλογών, από την άλλη, είναι εξίσου επικίνδυνα… Λίγη περισσότερη ειλικρίνεια των υποψήφιων δημάρχων και συνδυασμών, λοιπόν, δεν θα έβλαπτε την Ελλάδα…

ΠΗΓΗ: kefaloniantimes.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed