Οι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς-Ιθάκης είπαν στον Αλέξη Τσίπρα αυτά που ήθελαν να ακουστούν δημοσίως, η κύρια συζήτησή τους έγινε «κεκλεισμένων των θυρών»

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αργοστολίου είχαν πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους τέσσερις Δημάρχους του νομού μας. Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμο Μονιά και Ιθάκης Διονύση Στανίτσα.
Τα προβλήματα που άκουσε και από τους τέσσερις Δημάρχους ο κ. Τσίπρας ήταν πολλά, ωστόσο ο Γιώργος Κατσιβέλης και ο Μάκης Μονιάς σχεδόν μονοπώλησαν την κουβέντα. Ο δε πρώτος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της Παλλικής από τους σεισμούς του 2014 και μετά, χωρίς να απαλλάσσει από τις ευθύνες και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Μάκης Μονιάς μίλησε για την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς τονίζοντας ότι ήταν μεν προς όφελος της Κεφαλονιάς, αλλά έγινε στο πόδι από τον αρμόδιο υπουργό τότε, τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, αφού πρόσφερε ένα δώρο στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση των Δήμων, ενώ ο Διονύσης Στανίτσας είπε πως λόγω του covid 19 και της υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση ο Δήμος του θα αναλωθεί ακόμη και σε συσσίτια και θα αφήσει για πιο μετά όποιο έργο πρέπει να γίνει στην Ιθάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού άκουσε αυτά που… έπρεπε να ακούσει, τους επέστησε την προσοχή στο Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο όπως τους τόνισε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταργηθεί και του οποίου η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα για το 2020.
Έμεινε επίσης και στην μεταφορά της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, τονίζοντας ότι ένα μεγάλο νησί σαν την Κεφαλονιά δεν μπορεί να μην έχει ΜΕΘ. Επεσήμανε ότι και η δική του κυβέρνηση έκανε λάθη αναφορικά με την υγεία στο νομό μας και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα από την κυβέρνηση στους γιατρούς για να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπως στέγασης, μεταφοράς και παραπάνω μισθό από τους συναδέλφους τους της ηπειρωτικής χώρας. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σε όλα τα ζητήματα τα οποία έχει επηρεάσει η πανδημία του κορονοϊού και κυρίως στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα την φετινή τουριστική περίοδο. Στη συνέχεια τα ΜΜΕ αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημαρχείου και η συζήτηση συνεχίστηκε για τουλάχιστον 40 λεπτά ακόμη χωρίς να ξέρουμε το περιεχόμενό της. Ο Δήμος Αργοστολίου είχε πάντως φροντίσει στην υποδοχή του κ. Τσίπρα να υπάρχουν στην είσοδο τοπικά προϊόντα για να τα γευθεί ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το Θέατρο μέχρι το Δημαρχείο ο κ. Τσίπρας συνάντησε και συνομίλησε με αρκετό κόσμο που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed