Έξαρση των κρουσμάτων του covid 19 σε Αργοστόλι και Ληξούρι, τα «κρυφά κρούσματα» είναι εκείνα που τρομάζουν τους ειδικούς

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα καραντίνας το νησί μας μετράει περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα covid 19 από την περίοδο του καλοκαιριού, τότε που εδώ υπήρχαν τουρίστες από επιβαρυμένες στον ιό ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, αυτό θα γινόταν κάποια στιγμή, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να είναι πολύ ισχυρότερο από το πρώτο και οι πολίτες να μην υπακούουν όσο θα έπρεπε στις προτροπές της κυβέρνησης και των λοιμοξιολόγων. Το δυστύχημα όμως δεν είναι αυτό, αφού ο κίνδυνος στην Κεφαλονιά να έχουμε αριθμούς ασύλληπτους για το νησί μας είναι μεγάλος. Το ιικό φορτίο είναι μεγάλο ιδιαίτερα σε Αργοστόλι και Ληξούρι, με τα «κρυφά κρούσματα» να αποτελούν την βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια του υγειονομικού μας συστήματος. Όταν όμως κάνουμε αναφορά για «κρυφά κρούσματα» τι ακριβώς εννοούμε; Υπάρχουν ήδη ορισμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ωστόσο άνθρωποι του κοντινού τους ή οικογενειακού τους περιβάλλοντος δεν έχουν κάνει τεστ για να διαπιστώσουν αν νοσούν ή όχι. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα κρούσματα αυτά μπορεί να είναι ακόμη και τετραπλάσια από αυτά που ήδη ξέρουμε. Τόσο στο Ληξούρι όσο και στο Αργοστόλι απολυμαίνονται σχολεία, αφού διαπιστώθηκε επίσημα ότι εργαζόμενοι εκεί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid 19. Φανταστείτε τι μπορεί να έχει συμβεί και πόσο μπορεί να είναι μεγάλη η διασπορά του ιού σε αυτά τα μέρη, που από τη φύση τους επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους (μαθητές, εργαζομένους, γονείς, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον). Ας ελπίσουμε να περάσουμε και αυτό το κανάλι όσο πιο αναίμακτα γίνεται και το νησί μας να μην γίνει ποτέ πρώτη είδηση στα μεγάλα κανάλια λόγω covid 19.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed