Μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια του γερο-Γνήσιου θα γίνει απόψε το βράδυ μαζεύοντας τα… υπολλείματα της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» ζητώντας εξηγήσεις

Η κρίση που περνάει η δημοτική παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» γίνεται μέρα με την ημέρα μεγαλύτερη και ο επικεφαλής της, Αλέξανδρος Παρίσης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει ότι ακόμη μπορεί να μαζευτεί αγνοώντας όμως πως ο πολιτικός χρόνος δεν γυρνάει πίσω.
Ο κ. Παρίοης και η παράταξή του έχει σχεδόν αφεθεί στη… μοίρα του, αφού ήδη από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου δύο σύμβουλοί του (Ματιάτος, Βανδώρος) την έκαναν για άλλες πολιτείες πέφτοντας στην αγκαλιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ πρόσφατα η παράταξη μέτρησε δύο ακόμη απώλειες, αφού οι Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δικό τους πολιτικό δρόμο ιδρύοντας νέα παράταξη που θα κατέλθει στις εκλογές το 2023. Από τους 10 συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» έχουν μείνει έξι, οι εξής δύο: Αλέξανδρος Παρίσης και Άγγελος Κωνσταντάκης. Οι υπόλοιποι τέσσερις είτε κρατούν στάση αναμονής για να αποφασίζουν τι θα κάνουν (Διονύσης Πολλάτος, Γιάννης Λυκούδης) είτε κοιτούν να παρουσιάσουν έτσι τα πράγματα έτσι ώστε να αναγκάσουν των κ. Παρίση να παραδώσει τη θέση του στην παράταξη σε κάποιον «νέο και άφθαρτο» που θα επιλέξουν οι ίδιοι και θα… σερβίρουν στον κόσμο. Διονύσης Λυκούδης και Νίκος Μενάγιας βρίσκονται σε αυτό το βιλαέτι.
Απόψε ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς έχει προσκαλέσει σε συνάντηση του εναπομείνατες (στα χαρτιά) συμβούλους της παράταξής του για να τους ζητήσει εξηγήσεις και να μάθει τις προθέσεις τους αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της παράταξης, αλλά και το δικό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας επί δύο εβδομάδες ο γερο-Γνήσιος προσπαθεί να κάνει μια μεγάλη μάζωξη συμβούλων, μελών και ψηφοφόρων της Ισχυρής Κεφαλονιάς, ωστόσο δεν του βγαίνει με τίποτε αυτή η συνάντηση, αφού τα τηλέφωνα είτε είναι κλειστά, είτε η απάντηση είναι αρνητική ή στην καλύτερη τον έχουν στο… περίμενε. Αποφάσισε λοιπόν να συναντηθεί με τους πέντε συμβούλους που έχουν απομείνει και με 2-3 ακόμη στελέχη που έχει καταφέρει να τα κρατήσει κοντά του, που όμως δεν του εγγυώνται ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την αποψινή συνάντηση, όπως την αναμένουν τόσο ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος (υπέρμαχος της υποψηφιότητας Παρίση), αλλά και ο Νίκος Ανουσάκης, που προχωράει με γοργά βήματα στο στήσιμο της δικής του πλέον παράταξης έτοιμος να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed