Το μοιραίο λάθος από το GPS που οδήγησε την γυναίκα (υπήκοο Ηνωμένων Πολιτειών) να βρεθεί με το αυτοκίνητό της στον πάτο του λιμανιού του Πόρου

Από χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό πως αυτοκίνητο «βούτηξε» στο λιμάνι του Πόρου, είχαν αρχίσει τα σενάρια. Ακόμη και για… εισβολή εξωγήινων έγινε κουβέντα, αφού το αυτοκίνητο-φάντασμα εθεάθη μόλις από δύο άτομα να πέφτει στη θάλασσα.
Ακόμη και οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν τις έρευνες αναγκάστηκαν να σταματήσουν λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ, αφού οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες. Σήμερα το μεσημέρι τελικά ανελκύστηκε το όχημα από τη θάλασσα με τον τραγικό επίλογο να μιλάει για μια νεκρή γυναίκα υπήκοο Ηνωμένων Πολιτειών, που ανασύρθηκε από την καμπίνα του αυτοκινήτου. Νέα σενάρια ξεκίνησαν τότε για την παρουσία της αλλοδαπής γυναίκας στο νησί μας. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες από Λιμενικούς, η άτυχη Αμερικανίδα μόλις είχε φτάσει στο νησί μας με το πλοίο της γραμμής, το αυτοκίνητό της είχε ελληνικές πινακίδες και ήταν στο όνομά της και η διεύθυνσή της στη χώρα μας ήταν στο νησί της Δήλου στις Κυκλάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για στιγμιαίο λάθος του GPS ή ανθρώπινο λάθος από την οδηγό διαβάζοντας λάθος τον ηλεκτρονικό πλοηγό. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το όχημα κινήθηκε κανονικά στο λιμάνι βγαίνοντας από το πλοίο, ακολούθησε την διαδρομή μέχρι τον σταθμό του Λιμενικού και αντί να συνεχίσει ευθεία προς το χωριό του Πόρου και Αργοστόλι, αυτό έστριψε δεξιά και ακολούθησε τον παλιό λιμενοβραχίονα μέχρι το τέλος του, πέφτοντας στη θάλασσα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ίχνος φρεναρίσματος στον λιμενοβραχίονα, αφού η οδηγός πίστευε ότι εκεί υπάρχει δρόμος. Αυτή είναι η λογική εξήγηση που πήραμε και μάλλον και η αληθινή αν συνιπολογίσουμε το σκοτάδι, την ομίχλη λόγω της υγρασίας, την πρώτη φορά της οδηγού στο νησί μας και το πιθανό ηλεκτρονικό λάθος από το GPS.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed