H ανικανότητα Μιχαλάτου και Καππάτου απειλεί με κλείσιμο το Γηροκομείο Αργοστολίου κι αυτοί βάζουν τα παπαγαλάκια τους να πετάνε την μπάλα στην… εξέδρα

Εδώ και πολύ καιρό είναι κοινό μυστικό πως το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας. Τρία περίπου χρόνια θητείας του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του βουλευτή Παναγή Καππάτου και δεν αξιώθηκαν να κάνουν τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες ώστε οι τρόφιμοι και το Ίδρυμα να μην λειτουργούν στον αέρα.
Είναι εύκολο δηλαδή να εισβάλεις και να λειτουργείς ένα δημοτικό κτίριο χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους πωπούς και τώρα έρχονται οι συνέπειες της πολιτικής της «τζάμπα μαγκιάς». Οι θάνατοι πέντε ηλικιωμένων από κορωνοϊό ήταν το σοκαριστικό γεγονός που έθεσε το Δημοτικό Γηροκομείο και το τι συμβαίνει σ΄αυτό στο στόχαστρο του πολιτικού και του δικαστικού ενδιαφέροντος οπότε τώρα αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που μέχρι σήμερα δεν είχαν αναδειχθεί. Πέρα από αυτά όμως κι από όσα περίεργα συζητούνται σε πολιτικές παρέες είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας του Ιδρύματος αν ο Δήμαρχος Αργοστολίου κι ο Βουλευτής είχε υποδείξει τον τρόπο να πληρωθούν οι κενές θέσεις υπαλλήλων ΙΔΟΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου).
Το μυστικό λοιπόν ήταν αντί να επιμένουν στην πεπατημένη της πρόσληψης ΙΔΟΧ ανταποδοτικού χαρακτήρα να προβούν σε διαδικασίες για ΙΔΟΧ με αντίτιμο ή έστω της προκήρυξης διαγωνισμού παροχής προσωπικού όπως ακριβώς κάνει ο Δήμος Αργοστολίου στον Πλατύ Γυαλό. Αλλά αυτά φυσικά είναι «ψιλά γράμματα» για τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Βουλευτή του Νομού Παναγή Καππάτο που πάνε στα Υπουργεία μόνο για να φωτογραφίζονται χωρίς να δίνουν καμία λύση. Κι όπως πάντα όταν η αδράνεια κι ανικανότητά τους οδηγεί σε αδιέξοδα καταλήγουν στην γνωστή μέθοδο της επιστράτευσης των «παπαγαλακίων» που καλούν τον λαό σε εξέγερση για να μην κλείσει το Γηροκομείο. Το ποιοί φταίνε για την κατάντια, μούγκα τα παπαγαλάκια. Έχουν αφήσει την πρόεδρο του Ιδρύματος, Άννα Ζαπάντη και το Διοικητικό Συμβούλιο να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να κλείσουν… τρύπες και οι εκλεγμένοι και υπόλογοι στον λαό της Κεφαλονιάς περί άλλων τυρβάζουν. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της προέδρου μάλλον πάνε στον βρόντο, αφού οι καθ ύλην αρμόδιοι «βαυκαλίζονται» μέσω του γνωστού συστήματος επικοινωνίας που διαθέτουν, αφήνοντάς την να τραβάει μόνη της τον σταυρό του μαρτυρίου, κάνοντάς την παράλληλα και τον εύκολο αποδιοπομπέο τράγο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed