Επιτήδειοι αφαίρεσαν 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό ξενοδόχου της Κεφαλονιάς, που έπεσε θύμα τηλεφωνικής κράτησης από απατεώνες «πελάτες»

Δεν έχουν τελειωμό οι απάτες που γίνονται εις βάρος ξενοδόχων ή ιδιοκτητών καταλυμάτων από επιτήδειους απατεώνες που καλούν στο τηλέφωνο για να κάνουν κράτηση και στη συνέχεια αδειάζουν τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος.
Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε στην Κεφαλονιά τις προηγούμενες ημέρες, όταν ξενοδόχος του νησιού μας έπεσε θύμα αυτής της… φάμπρικας των τηλεφωνικών κρατήσεων. Ο «πελάτης» ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος και στη συνέχεια και το PIN για να… προχωρήσει η κατάθεση. Ο ανυποψίαστος ξενοδόχος έκανε το λάθος και τα 18.000 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του έκαναν φτερά σε δευτερόλεπτα. Έκανε καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και πλέον περιμένει να γίνει το… θαύμα της επιστροφής των χρημάτων του. Τεράστια προσοχή χρειάζεται από όλους και πάνω από όλα και σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε το PIN του λογαριασμού μας ακόμη και στην μάνα μας μήπως και περιορίσουμε αυτή την ηλεκτρονική μάστιγα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed