Παραμένουν ακαθάριστες οι Λεκάνες απορροής υδάτων στην Πύλαρο, επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Σας επισυνάπτω επιστολή μου, που αφορά το μεγάλο πρόβλημα του έγκαιρου καθαρισμού των Λεκανών της Πυλάρου, που έχει σταλεί από 26/08/2022 στις αναφερόμενες αρχές και που σήμερα αποστέλλεται ξανά με ορισμένες προσθήκες αποστολής γιατί μέχρι τώρα δεν έχω λάβει κανέναν αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρησης της λήψης της αρχικής μου επιστολής (όπως έχει ζητηθεί).
Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται και στα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αντέχουν και νέες καταστροφές.
Προς:
α) Περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης Δ/νση Πολιτικής Προστασίας
β) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (κα. Κράτσα)
γ) Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας (κ. Σταύρο Τραυλό)
δ) Δήμαρχο Σάμης (Γεράσιμο Μονιά & Γεωργία Βλάχου) Πολιτική Προστασία Δήμου Σάμης

Αγαπητοί αρμόδιοι
Ως πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας καθημερινά πλέον δέχομαι αιτήματα για ενημέρωση από τους κατοίκους της πόλης μας που ζητούν να πληροφορηθούν τι γίνεται με τον έγκαιρο καθαρισμό των λεκανών ηρεμίας ( όπως π.χ. του Χάλικα της Φάλαρης και του Κήλου στα Δρακοπουλάτα ) από τις υπάρχουσες προσχώσεις και επιχωματώσεις.
Είναι γνωστό ότι ακόμα και από τα μέσα Σεπτεμβρίου υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν ξανά τα γνωστά προβλήματα πλημυρών εάν δεν υπάρξει η αναγκαία πρόληψη.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχω να δώσω σοβαρή απάντηση γιατί δεν έχει ανακοινωθεί από εσάς ο απαραίτητος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του έγκαιρου καθαρισμού.
Η αγωνία όλων μας είναι πολύ μεγάλη και πολύ δικαιολογημένη αφού στο παρελθόν υπήρξαν επανειλημμένα τραγικές καταστροφές με ολέθριες συνέπειες.
Παρακαλώ προγραμματίστε την άμεση εκτέλεση των απαραίτητων έργων ώστε να εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση και να υπάρξει η πρέπουσα ενημέρωση. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ήδη κάποιοι εκ των κατοίκων έχουν φωτογραφίσει την παρούσα κατάσταση και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να υπάρξουν μελλοντικά νομικές διαδικασίες (σε περίπτωση καταστροφών) για την μη πρόληψη από την πολιτεία με τα αναγκαία μέτρα.
Παρακαλώ αποστείλατε μου τους αριθμούς πρωτοκόλλου της καταχώρησης σας, αυτής της επιστολής μου.

Παναγής Ζαφειράτος
Πρόεδρος Αγίας Ευφημίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed