Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Δ Στάση των Χαιρετισμών στην Ευαγγελίστρια στα Φαρακλάτα, «παρέλαση» υποψηφίων όλων των… χρωμάτων

Επανερχόμαστε σιγά-σιγά στην κανονικότητα στην μετά κορωνοϊού εποχή και απόψε τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μαζί με την Δ Στάση των Χαιρετισμών στα Φαρακλάτα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.
Τρία χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που πλήθος κόσμου πήγε στην Ευαγγελίστρια στα Φαρακλάτα όχι μόνο για τον Εσπερινό, αλλά και για την Δ Στάση των Χαιρετισμών. Στην πολύ γλυκιά αυτή νύχτα ξεχώρισαν οι φωνές της Χορωδίας του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου με το «Τη Υπερμάχω» να συγκινεί τους παρακολοθούντες την Ακολουθία. Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του στάθηκε στον μεγάλο απελευθερωτικό αγώνα κατά των Οθωμανών το 1821 και την σχέση σε αυτόν της εκκλησίας, αλλά και σε μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε στους πιστούς για το Κεφάλαιο που άνοιξε στην πίστη μας ο Ευαγγελισμός της Παναγίας και ταυτόχρονα μίλησε για την ενότητα που πρέπει να έχει το Γένος μας στις δύσκολες στιγμές. Περιττό να πούμε ότι η εκκλησία γέμισε απόψε από θεσμικούς παράγοντες, αλλά και από υποψηφίους, που θα ήθελαν να έχουν θεσμική θέση την επομένη των εκλογών.
Παρόντες ήταν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, όπως και ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Το παρόν έδωσαν ακόμη και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι επίδοξοι θεσμικοί παράγοντες όπως, ο υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Ναπολέων Μαραβέγιας, οι υποψήφιοι Βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Γαλιατσάτος και Νικόλας Φαραντούρης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αργοστολίου, Νίκος Ανουσάκης και Αλέξανδρος Παρίσης με τις… κουστωδίες τους. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε το καθιερωμένο δείπνο στο κελί της εκκλησίας, με τα γνωστά κοφτό μακαρόνι με χταποδάκι και σουπιές σοφιγάδο, που μαγείρεψαν οι νοικοκυρές του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed