Ο συγκλονιστικός Σταύρος Τουλάτος και οι Λευτέρης Κρητικός και Γεωργία Καππάτου εισέπραξαν το μήνυμα της Δημοκρατικής Ανατροπής στο τόπο μας από τη Σάμη

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στη Σάμη οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Τουλάτος, Γεωργία Καππάτου και Λευτέρης Κρητικός διαπίστωσαν ότι η ανατροπή και η αλλαγή στον τόπο μας έχουν αρχίσει να φαίνονται.
Ο… οικοδεσπότης της βραδιάς, ο Σταύρος Τουλάτος, αν και μόλις 29 ετών, εμφανίστηκε με μεστό πολιτικό λόγο και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών του προτάσσοντας την ελπίδα, την ενότητα και το ήθος του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης. «Δεν είμαστε κομήτες ούτε πολιτικοί πρόσφυγες», ανέφερε και συμπλήρωσε για μια ακόμη φορά τα πολιτικά εγκλήματα που έχουν γίνει στον τόπο μας όπως η εγκατάλειψη του συστήματος Υγείας, η μεταφορά του Φορέα του Αίνου στη Ζάκυνθο, η Νησιωτικότητα που δεν ισχύει στο Ιόνιο και οι Δασικοί Χάρτες, με το δημόσιο να διεκδικεί το 70% της περιουσίας του λαού της Κεφαλονιάς. «Αντιμετωπίζουμε θέματα δημοκρατίας και θεσμικού κράτους, εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε σοβαρές, πραγματικές και βιώσιμες προτάσεις. Αν κάτι που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούμε είναι η επανάσταση που πρέπει να γίνει ξανά στη χώρα μας, η επανάσταση που έγινε για πρώτη φορά το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έκανε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Ο πράσινος ήλιος πρέπει να ανατείλει ξανά πάνω από τη χώρα μας», ολοκλήρωσε μέσα σε πανδαιμόνιο χειροκροτημάτων ο Σταύρος Τουλάτος.
Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Λευτέρης Κρητικός και Γεωργία Καππάτου, άφησαν χώρο στον Σταύρο Τουλάτο και μάλιστα του έπλεξαν το εγκώμιο στην δική τους τοποθέτηση. Η Γεωργία Καππάτου αναφέρθηκε στους αγώνες των Ριζοσπαστών πριν από 160 χρόνια στο νησί μας και έψεξε τόσο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, που κατά την επίσκεψή τους στο νησί μας δεν έκαναν ούτε μια αναφορά στους Ριζοσπάστες συμπατριώτες μας. Η Γεωργία Καππάτου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα ακουστεί η φωνή της χαμηλής και μεσαίας τάξης των πολιτών που αυτή την στιγμή απειλείται. Δεν θέλουμε την ανάπτυξη της μερικής απασχόλησης, θέλουμε την ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης ευημερίας για τους πολίτες. Αξίζουμε καλύτερη ποιότητα στον τομέα της Υγείας στο νησί μας. Πρέπει να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση που φέρνει η κυβέρνηση και να γίνει περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής της Σάμης, όπως το Λιμάνι, ο οδικός άξονας Σάμης-Αγίας Ευφημίας και ανάπτυξη του Σπηλαιολογικού Πάρκου. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει όχι για να μοιράσει καρέκλες, αλλά για να υπηρετήσει τον πολίτη».
Ο Λευτέρης Κρητικός έκανε μια σύντομη ομιλία αναφέροντας πολλούς από τους βασικούς άξονες που το ΠΑΣΟΚ θα διορθώσει αν ο λαός του δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε προγραμματικές δηλώσεις. Ανέφερε όλα εκείνα που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία εννέα χρόνια καταδικάζοντας ουσιαστικά τη χώρα. Έκανε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν… ξέχασε και τους υποψηφίους των κομμάτων τους στο νομό μας. Ολοκληρώνοντας ο Λευτέρης Κρητικός ανέφερε: «Έχουμε την ανάγκη για μια νέα αλλαγή στη χώρα και αυτή την αλλαγή την πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε σε τέλμα και ο κ. Μητσοτάκης μας οδηγεί πιο βαθιά σε αυτό. Μετά την σκληρή αυτοκριτική μας, ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους νέους ανθρώπους που δείχνουν ότι μας ακούνε. Δεν είμαστε κλειστό κλαμπ . Μαζί με τον Σταύρο και την Γεωργία δεν είμαστε παιδιά του κομματικού σωλήνα. Μπήκαμε μπροστά αυτή την δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας και την πατρίδα. Εμείς θα είμαστε εδώ, μέσα στην κοινωνία, και την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους».
Την ευθύνη της παρουσίασης και συζήτησης χθες στη Σάμη είχε η Ρεγγίνα Καμπανού, μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σάμης. Το παρών έδωσαν παλιά και ιστορικά στελέχη του Κινήματος, όπως ο π. Υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, ο π. Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο π. Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος, ο π. Δήμαρχος, Μάρκος Κοτσιλίνης και οι νυν Αντιδήμαρχοι της περιοχής, Σπύρος Σπαθής και Στέλιος Σπαθής. Εκεί ήταν ακόμη και ο Διονύσης Αραβαντινός και ο π. διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Βαγγέλης Ευαγγελάτος και φυσικά πολύς κόσμος που γέμισε το κλειστό της Σάμης, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed