Επικίνδυνη και αναποτελεσματική η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη, βλάπει την υγεία των Παλικισιάνων, τα ερείπια, ο σκουπιδότοπος, το νεκροταφείο σκύλων και το… Κολωνάκι

Η πιο αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή των τελευταίων 30 χρόνων στο Ληξούρι είναι αυτή της οποία ηγείται ο νυν Δήμαρχος, Γιώργος Κατσιβέλης. Το τουριστικό περίπτερο στο πιο όμορφο κομμάτι της Παλικής έχει καταντήσει νεκροταφείο σκύλων.
Η βίλα Τυπάλδου, ερείπια και σκουπιδότοπος. 10 χρόνια μετά τους σεισμούς και ακόμη περιμένουμε την αποκατάσταση του Θεάτρου (θα γίνουν τα παιδιά μου ενήλικες και Θέατρο δεν θα δουν). Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου είναι για όλους εμάς όνειρο θερινής νυκτός. Το ποτάμι που είναι η εικόνα της πόλης μας ακόμα περιμένουμε να αναβαθμιστεί, έτσι ούτως ώστε ο επισκέπτης που έρχεται από το Αργοστόλι να νιώθει ότι έρχεται σε μια όμορφη και ευρωπαϊκή πόλη και όχι σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Το κάποτε δοξασμένο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο το βλέπεις και λυπάσαι. Σίδερα σκουριασμένα φαίνονται με το πέρασμα και φώτα που στηρίζονται σε κορμό δέντρου. Το ΤΕΙ πέταξε πλέον και δεν ξαναέρχεται. Αφήσατε να φύγει η σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ότι καλό θα ερχόταν στον τόπο. Με νέα παιδιά που θα φέρναν φρεσκάδα και πολιτιστική ανάπτυξη στον τόπο μας. Το κτήριο του ΤΕΙ αυτήν την στιγμή έχει ρημάξει στην μοναξιά του.
Το νερό της πόλης είναι μη πόσιμο εδώ και χρόνια τώρα και αντί να αξιοποιήσετε της φυσικές πήγες της περιοχής, τρέξατε να κάνετε μονάδα αφαλάτωσης που δυστυχώς δεν το καταφέρατε γιατί είστε ανίκανοι να συμπληρώσετε μια αίτηση. Ο Μηνιάτης ακόμη περιμένει να τον βάλατε στο βάθρο, αλλά δυστυχώς δεν βρήκατε ακόμη τον τεχνίτη. Το ποτάμι του Ληξουρίου που είναι σημείο αναφοράς και ανάδειξης της πόλης, το έχετε στα αζήτητα. Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, κτήριο σπουδαίο για την αρχιτεκτονική του, έχει γίνει καταφύγιο για τα αδέσποτα. Το καταφύγιό για τα αδέσποτα που θα φτιάχνατε αγνοείται η τύχη του. Τα σφαγεία και αυτά ένας ακόμη χώρος για απόβλητα. Το σποροπαραγωγικό κέντρο των Σουλλάρων ειναι εστία μόλυνσης για όλους τους περίοικους και ντροπή να το βλέπουν όσοι περνούν να πάνε στις όμορφες παραλίες του Ξι και του Μέγα Λάκκου που είναι ο βασικός τουριστικός άξονας της παλικής.
Το κτήριο του 1ου Δημοτικού σχολείου, κτήριο σπουδαίας αρχιτεκτονικής (ρυθμός bauhaus) που λίγα τέτοια κτήρια υπάρχουν στην Ελλάδα, αντί να το αναβαθμίσετε και να το αναδείξετε το έχετε καταντήσει αποθήκη και θερινό κινηματογράφο. Για το μόνο που μπορεί να καυχιέστε είναι για τα 5 στρέμματα άσφαλτο που ρίξατε στο παλιό γήπεδο του Ληξουρίου για να μην σηκώνεται σκόνη και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα άνετα δίπλα από τα παιδάκια που παίζουν στην παιδική χαρά. (Εκεί που λέγατε στα προεκλογικά σας προγράμματα ότι θα κάνετε πάρκο διανόησης). Είστε Δημοτική αρχή επικίνδυνη για τον τόπο και βλάπτετε σοβαρά την υγεία των Παλικισιάνων. Πρέπει όμως να σας πω και ένα μπράβο για να είμαι αντικειμενική, που καταφέρατε σε όλη την πόλη του Ληξουρίου, αλλά και σε χωριά (Δαμουλιανάτα) να φυτέψετε παντού κολονάκια απαγορευτικής στάθμευσης, με αποτέλεσμα να μετατρέψετε το Ληξούρι σε… Κολωνάκι και να μας γελάει το Πανελλήνιο. Αφήνω ασχολίαστα τα κάγκελα στο λιμάνι και τις κόκκινες ταινίες που σίγουρα είναι… «πρωτοποριακός» τρόπος ρύθμισης της κυκλοφορίας! Σιδηρούν παραπέτασμα… Ξεκινάμε με «ΠΑΛΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» για μια επιτέλους δημιουργική αρχή!

Μαρούλη Κωνσταντίνα
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος για το Δήμο Ληξουρίου με τον συνδυασμό “Πάλλης Ξεκίνημα”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed