Ξεσπάθωσε κατά της Ρόδη Κράτσα και της διοίκησής της στην Περιφέρειά μας ο Σωτήρης Κουρής, που τα έβαλε ακόμη και με την… δεσποτεία της Κεφαλονιάς

Αγαπητοί συμπολίτες, το 2023 κλείνω 49 χρονια συνεχούς υπηρεσίας (1974) στην πολιτική παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ανήκω και 41 χρονια υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση (1982) με συνέπεια και συνεργασία με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς χωρίς οξύτητες και με πλήρη διαφάνεια. Μετά από αυτήν την πορεία:
– 1982-1986 Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου
– 1985 Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
– 1990-1994 Έπαρχος Κραναίας
– 2002 – 2006 Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης
– 2011-2014 Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης
– 2019-2022 Αντιπεριφερειαρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιονίων Νήσων
Είχα πάρει την απόφαση τον Ιούλιο του 2022 να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να ασχοληθώ μόνο με τα αμπέλια μου και την προσωπικη μου ζωή. Όμως, η κάκιστη και αείθης συμπεριφορά στο πρόσωπό μου, η οποία ξεκίνησε από το 2019 με την εκλογή μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη της Ρόδης Κράτσα από την σχηματισθείσα «Δεσποτεία» της Κεφαλονιάς και η παντελής αδιαφορία για την διεκπεραίωση έργων και δράσεων προς όφελος των πολιτών μας και από την ίδια την Περιφερειάρχη με ανάγκασε να αλλάξω γνώμη.
Αποκλεισμένος από κάθε απόφαση που είχε σχέση με την Κεφαλονιά έβλεπα ότι με την εγκατάλειψη και την αδιαφορία αυτή η απορρόφηση της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων να φθάνει το 5,9% και της Κεφαλονιάς μας στο 1,9%. Τα έργα για την διαχείριση της καθημερινότητας όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου, η συντήρηση του φωτισμού, ο καθαρισμός των χορταριών κ. ά. δεν ήταν στις προτεραιότητες της «Δεσποτείας» της Κεφαλονιάς. Μεγάλα έργα χρηματοδοτημένα που θα επέφεραν ανάπτυξη και πρόοδο στο νησί ήταν τελείως ξεχασμένα και δεν ασχολούνταν ούτε καν με αυτά. Δρόμος Αεροδρόμιο – Κρανιά, Δρόμος Αγία Ευφημία-Καραβόμυλος, έργα αποκατάστασης των ζημιών από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ.
Η παντελής εγκατάλειψη της Παλικής για την αποκατάσταση των υποδομών από τους σεισμούς του 2014, ήδη φαίνεται, παρ ότι υπήρχαν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις. Δεν επισκευάστηκε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα 5 εκ ευρώ της Δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής, έχει εγκαταλειφθεί τελείως το οδικό δίκτυο. Η ΟΧΕ Παλικής διαχειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο και δεν έχει προχωρήσει κανένα ουσιαστικό έργο. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι η μη απορρόφηση των κονδυλίων έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της Περιφέρειάς μας και τον κίνδυνο αφ ενός να χάσουμε τις χρηματοδοτήσεις και αφ ετέρου να χάσουμε την ενότητά της. Επιπλέον, το Αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ λεηλατήθηκε και καταστράφηκε με πρόεδρο την κα Κράτσα. Η ιδέα για την δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στην Λάσση εγκαταλείφθηκε. Μελέτες έτοιμες και αδειοδοτημένες όπως η μελέτη του Λιμένος Αργοστολίου στο Δράπανο εγκαταλείφθηκε για ίδια συμφέροντα.
Ως αφορά δε την δίκη μου προσπάθεια σαν Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιονίων Νήσων έχω να απολογηθώ τα εξής: Από την αρχή που ανέλαβα Αντιπεριφερειαρχης Αγροτικής Οικονομίας, έκανα τον δικό μου στρατηγικό σχεδιασμό που ήταν το αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης διαβούλευσης με αγροτικούς φορείς από όλα τα νησια μας και τον παρουσιασα σε Περιφερειακό Συμβούλιο όπου έλαβε ευρεία αποδοχή. Λιμνοδεξαμενές και τα δίκτυά τους, Ομβροδεξαμενές για δωρεάν νερό στους αγρότες και κτηνοτρόφους, Εξηλεκτρισμός αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων μονάδων, προστασία του Κερκυραικου ελαιώνα, τριετής δακοκτονία, ηλεκτρονικές δακοπαγίδες, σχεδιασμός για την προστασία από την xyllela, δίκτυο Άρδρευσης Νυμφών, Master plane αλιευτικών καταφυγίων Περιφέρειας, μελέτες των αλιευτικών καταφυγίων Κατελειού, Κουνόπετρας, Ζόλων, Αγίου Γεωργίου ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Πετριτή ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Πόρου ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Κεριού ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
Άμεση κινητοποίηση υπηρεσιών ΕΛΓΑ για την καταγραφή από τις ζημιές του ΙΑΝΟΥ σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και άμεση πληρωμή τους. Σχεδιασμός της ΟΧΕ για τις ζημιές του ΙΑΝΟΥ στην ορεινή Κεφαλονιά. Συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σχεδιασμός και χρηματοδότηση από ΥΠΑΑΤ της προώθησης των οίνων των Επτανήσων στις τρίτες χώρες (1.890.000€). Άμεση συνεργασία με ΥΠΑΑΤ και Γενικούς Διευθυντές για την πληρέστερη στήριξη των αιτημάτων των αγροτικών φορέων της Περιφέρειας. Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και προστασίας των αλόγων του ΑΙΝΟΥ. Σχέδιο διαχείρισης της Ορεινής ΛΕΥΚΑΔΟΣ από τα ελεύθερα βοοειδή. Διαχείριση του ΠΑΑ 2014-2020 με την άμεση προώθηση των νέων αγροτών, των σχεδίων βελτίωσης, της αγροτικής οδοποιίας, των δικτύων, στήριξης των αγροτικών επιχειρήσεων. Σωστή διαχείριση του CLLD LEADER με πολλαπλές εντάξεις και υπέρ χρηματοδοτήσεις. Και όλα αυτά με καμία διοικητική και οικονομική στήριξη της ΠΙΝ με αποτέλεσμα πολλές δράσεις να χαθούν. Αυτό άλλωστε ήταν και το ποτήρι που ξεχείλισε και παραιτήθηκα από Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας τον Αύγουστο του 2022.
Αγαπητοί συμπολίτες, η Κεφαλονιά και Ιθάκη και η Περιφέρειά μας χρειάζονται καλλίτερες ημέρες. Για να ξεφύγουμε από την απραξία και την αδράνεια, από την ανικανότητα, χρειαζόμαστε μία αλλαγή πορείας και τακτικής. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με συνέπεια και αποτελεσματικότητα λόγων και έργων. Αγαπητοί συμπολίτες, δημιουργήσαμε έναν Ανεξάρτητο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ την «ΙΟΝΙΟ ΕΠΟΧΗ» με επικεφαλής την Γιάννη Τρεπεκλή έναν επιτυχημένο πρώην Δήμαρχο Κερκυραίων, ο οποίος έχει αποδείξει την συνέπεια του σε εργα και δράσεις. Αγαπητοί συμπολίτες, ζητάμε την ψήφο σας για να μας δώσετε την ευκαιρία να αναλάβουμε την διαχείριση των κοινών των νησιών μας και να τα οδηγήσουμε στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΙΟΝΙΟΣ ΕΠΟΧΗ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed