Η πρώτη σοβαρή πρόταση σε αυτές τις εκλογές δείχνει να έρχεται από τον Αλέξανδρο Παρίση, ένα Μουσείο της ιστορίας του τόπου μας που κινδυνεύει να χαθεί

Σε λίγο θα κλείσουμε δέκα χρόνια από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί το Μουσείο Αργοστολίου, το οποίο έχει καταντήσει ένα φάντασμα, ένα κουφάρι στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού μας, με εκατοντάδες χιλιάδες βλέμματα να πέφτουν πάνω του καθημερινά.
Αναφορικά με το τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με το Μουσείο ας το κρίνουν οι πολίτες. Τώρα όμως έρχεται στο τραπέζι μια νέα και ενδιαφέρουσα πρόταση από τον πρώην Δήμαρχο Κεφαλονιάς και εκ νέου υποψήφιο για τον Δήμο Αργοστολίου, Αλέξανδρο Παρίση. Ο κ. Παρίσης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Μουσείου όπου θα συγκεντρωθεί η προσεισμική ιστορία του τόπου μας και η παράδοσή μας. Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, συναντήσαμε τον κ. Παρίση και του ζητήσαμε να μας κάνει πιο… λιανά αυτή του την πρόταση, λέγοντάς μας τα εξής: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από αυτό το έργο, καθώς αυτή την στιγμή είναι εν ζωή η τελευταία γενιά που έζησε τον τόπο μας πριν το σεισμό του 1953 και διατηρείται ακόμη η συλλογική μας μνήμη. Είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, αλλά έχω αποδείξει πολλές φορές (βλέπε πλατεία Αργοστολίου, εργοστάσιο νερού, κ.α.) ότι όταν βάλει κάτι στόχο ο Γνήσιος το καταφέρνει. Εν μέσω προγραμματικής λειψανδρίας και μετά από τέσσερα χρόνια μηδενικού έργου από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, η πρόταση για αυτό το τεράστιας σημασίας έργο, δίνει μία ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο έργο θα ανακοινώσω τις προσεχείς ημέρες».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed