Επί 2,5 ώρες δεν άφησε τον Θεόφιλο Μιχαλάτο σε χλωρό κλαρί ο Νίκος Ανουσάκης κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, δεν… ξέχασε και τον Αλέξανδρο Παρίση

Σε μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση στον πλάγιο χώρο (επί της Ριζοσπαστών) στο Premier ο Νίκος Ανουσάκης παρουσίασε τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του εκφράζοντας από την πρώτη στιγμή την άποψη ότι ο συνδυασμός του «Παρόν και Μέλλον» θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου Αργοστολίου από την 16η Οκτωβρίου και μετά.
Το αποψινό ήταν ένα πραγματικό κρεσέντο του Νίκου Ανουσάκη κατά του απερχόμενου Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, που επί 2,5 και πλέον ώρες δέχθηκε τόσα πυρά που δεν έχει δεχθεί στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην καρέκλα του Δημάρχου Αργοστολίου. Στην ομιλία του ο κ. Ανουσάκης, που σχεδόν στο σύνολό της ήταν εκτός κειμένου, κάθε ένα λεπτό αναφερόταν στον κ. Μιχαλάτο και στην δημοτική του αρχή γενικότερα με σκληρούς και σφοδρούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις. Ακόμη και κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ανά δύο ή τρεις υποψηφίους έκανε αναφορά στον κ. Μιχαλάτο ανάλογα τον ή την υποψήφια που παρουσίαζε. «Εδώ δεν είναι γενική συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κ. Μιχαλάτου, είναι συνάντηση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου που στις 16 Οκτωβρίου θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου Αργοστολίου», είπε ο κ. Ανουσάκης και συνέχισε: «Μαζεύοντας χθες στο Κλειστό τους υπαλλήλους του και τους εξαρτώμενους οικονομικά από αυτόν νόμιζε ότι θα μας φοβίσει ο κ. Μιχαλάτος ότι θα τρέξουμε να κρυφτούμε στα λαγούμια μας ότι θα τα παρατήσουμε. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Απόψε ξεκινάει η προεκλογική περίοδος και ο απερχόμενος Δήμαρχος θα νοιώσει στο πετσί του ποιος είναι ο συνδυασμός που θα τον στείλει σπίτι του σε λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα».
Κατά την παρουσίαση έναν έναν των υποψηφίων και παίρνοντας όλοι μικρόφωνο ο κ. Ανουσάκης επισήμανε: «Εδώ δεν είμαστε αριθμοί, δεν είμαστε μουγκοί, έχουμε άποψη και την εκφράζουμε. Δεν δώσαμε εντολή στο λογιστήριό μας να μας φτιάξει ψηφοδέλτιο βάζοντας 10 από τα σούπερ μάρκετ, 10 από τα πλυντήρια, 10 από τα ξενοδοχεία κ.τ.λ. άχρωμους και άοσμους που αρκετοί εξ αυτών έμαθαν ότι είναι υποψήφιοι την παραμονή της εκδήλωσης στο κλειστό. Εδώ όσοι βρίσκονται είναι με τη θέλησή τους, είναι αυτοί που βαρέθηκαν τα καμώματα του ολιγάρχη, που θέλουν να απαλλαγεί ο Δήμος Αργοστολίου και η Κεφαλονιά γενικότερα από το περίεργο οικονομικοπολιτικό σύστημα του Μιχαλάτου. Χθες όλοι οι μουγκοί πέρασαν από μπροστά του και τον χαιρέτησαν από υποχρέωση, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, γιατί θα ξημέρωνε άσχημη μέρα γι’ αυτούς. Απορώ με αυτούς τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους του Μιχαλάτου που περνούσαν, τον ασπάζονταν και έφευγαν χωρίς να αρθρώσουν μια λέξη. Αυτά είναι ξένα πράγματα για τον συνδυασμό μας. Όλοι έχουν άποψη, υπάρχουν διαφωνίες ή συμφωνίες με την τελική απόφαση να είναι συλλογική. Άνθρωποι που βλέπουν να καταστρέφεται το Αργοστόλι ύψωσαν ανάστημα και είπαν όχι άλλο πια, καιρός είναι ο ολιγάρχης και η παρέα του να πάνε στα σπίτια τους».
Είπε και άλλα πολλά ο κ. Ανουσάκης για τον νυν Δήμαρχο, που είναι αδύνατον να καταγραφούν όλα σε αυτό το ρεπορτάζ. Ωστόσο, δεν άφησε… παραπονούμενο και τον Αλέξανδρο Παρίση ούτε και τον Διονύση Λυκούδη, τον οποίον όμως δεν κατονόμασε, απλά φωτογράφησε. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ιεροσυλία να καπηλεύονται κάποιοι χθεσινή την μεγάλη και κραταιά παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, την οποία ιδρύσαμε ένα βράδυ του 2009 ο Αλέξανδρος Παρίσης και μερικοί ακόμη που απόψε βρίσκονται εδώ. Μας έδωσε και του δώσαμε του κ. Παρίση τα προηγούμενα χρόνια, όμως το 2019 έληξε ουσιαστικά αυτή η παράταξη. Μόλις οι εκλογές χάθηκαν οι περισσότεροι σκόρπισαν. Ο ιδρυτής της βολεύτηκε με την θέση του στην ΠΕΔΙΝ με τις ευλογίες Μιχαλάτου και Βαλλιανάτου, κάποιοι ασχολήθηκαν με τα ξενοδοχεία τους, άλλοι αυτομόλησαν για έναν μισθό στον Μιχαλάτο και άλλοι λούφαξαν, αφού όχι μόνο δεν έκαναν αντιπολίτευση, αλλά έδωσαν το δικαίωμα στον ολιγάρχη να κάνει ότι θέλει στην Οικονομική Επιτροπή. Του έδωσαν τα κλειδιά του Δήμου, την ώρα που τόσο εγώ όσο και ο Νίκος Παπαδάτος στα δημοτικά συμβούλια προσπαθούσαμε να βάλουμε ένα φρένο στην βουλιμία του κ. Μιχαλάτου. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, αφού ανέστησαν έναν πολιτικά πεθαμένο Παρίση ζητούν την ψήφο του κόσμου για να… διώξουν τον Μιχαλάτο, αυτοί που με τις πράξεις τους τον έκαναν παντοδύναμο».
Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ο κ. Ανουσάκης είχε έναν καλό λόγο για όλους, αλλά σε μερικούς στάθηκε περισσότερο. Στάθηκε στον Λούκα Νιφοράτο, τον άνθρωπο που ίδρυσε και υπηρέτησε τον ΝΟΑ και μάλιστα αποκάλυψε ότι το Κολυμβητήριο μια μέρα θα πάρει το όνομά του. Όλες τις γυναίκες του συνδυασμού τις ονόμασε μαχήτριες και έμεινε λίγο παραπάνω στην Αθηνά Αυγουστάτου, την Κούλα Ζαμπέλη, την Φλορεντία Ράνου, την Πάολα Κοσμετάτου, την Αλεξάνδρα Αποστολάτου και στην σύζυγο του πρώην Δημάρχου Αργοστολίου, Μιχάλη Κοσμετάτου, την γνωστή Πολύμνια (Αγγελική Βαγγελάτου. Γενικά σε όλους τους υποψηφίους έκανε μια μικρή εισαγωγή πριν πάρουν όλοι μα όλοι το μικρόφωνο. Ειδική αναφορά έκανε στους συνιδρυτές της παράταξης, τότε που δύο χρόνια πριν κανένας δεν έδινε σημασία. Στον Νίκο Παπαδάτο, τον Γιώργο Καλιτσουνάκη, τον Γεράσιμο Παπαναστασάτο, τον Αντώνη Γεωργόπουλο, τον Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, τον Άθω Χιόνη και στους λίγο αργότερα ερχόμενους, τον Γιώργο Τζωρτζάτο, που χαρακτήρισε ψυχή και καρδιά του συνδυασμού και που του ζήτησε δημόσια συγνώμη για όλα όσα τράβηξε ως μέλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” την περίοδο 2014-2019, τον Νίκο Χατζηγεωργίου από τα Βλαχάτα, τον… στρατηγό και παγκόσμιο πρωταθλητή στην Άρση Βαρών Νικόλα Γαλιατσάτο, τον Κώστα Διακάτο, τον Σπυρονικόλα Σολωμό και τον Παναγή Κωνσταντάτο, τον πρόεδρο της Θηνιάς που δεν προσκύνησε, όπως είπε τον Μιχαλάτο, όπως έκαναν άλλοι πρόεδροι Κοινοτήτων. Τέλος στάθηκε στα δύο στελέχη και αγωνιστές της Αριστεράς που προσχώρησαν στον συνδυασμό του, τον Μιχάλη Μαρκάτο (Πάπορα) και τον Μενέλαο Τουμαζάτο.
Σημείωση: Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας υποψήφιος που δεν διάβασε το όνομά του παραπάνω, απλά στο ρεπορτάζ μείναμε σε αυτούς που έγινε ειδική μνεία από τον επικεφαλής της παράταξης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed