Ο Ολυμπιακός σε ρόλο φαβορί και ο Ελ Κααμπί σκοράρει

Μία γνώριμη αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» προέκυψε στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η Φράιμπουργκ, τον Σεπτέμβριο του 2022 πέρασε άνετα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-0 για την ίδια διοργάνωση σε μία από τις χειρότερες σεζόν ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.
Η ελληνική ομάδα είναι ένα νέο σύνολο, με πολυπληθές ρόστερ. Το μεγάλο στοίχημα του κόουτς Μαρτίνεθ πρέπει να θεωρείται να κάνει αυτούς τους παίκτες… ένα. Μέχρι στιγμής, στο πιο απαιτητικό ματς που έδωσε, έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη Stoiximan Super League. Στο αμέσως προηγούμενο πιο απαιτητικό έμεινε πάλι στο 1-1 με την Γκενκ, στο Βέλγιο, για τα ευρωπαϊκά προκριματικά στα μέσα του Αυγούστου. Με λίγα λόγια, μία νίκη υψηλού επιπέδου δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Κάτι που μπορεί να πράξει απέναντι στους Γερμανούς. Η Φράιμπουργκ ναι μεν προχώρησε σε άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικά αμυντικά προβλήματα. Μόνο στα 2 τελευταία ματς για την Bundesliga μέτρησε 9 γκολ παθητικό, με πιο πρόσφατο αποτέλεσμα την ήττα 4-2 εντός από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν τον επιθετικό μηχανισμό να «χτυπήσουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ελ Κααμπί δείχνει άξιος διάδοχος του Ελ Αραμπί, ο Μπιέλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και ο Φορτούνης. Ταυτόχρονα, σημαντική παράμετρος είναι και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του γκολκίπερ Πασχαλάκη. Μαζί με την έδρα, ο «άσος» έχει λογική. Να σημειωθεί πως το ζευγάρι άνοιξε με φαβορί τους Γερμανούς, ενώ τώρα, πλέον, οριακό φαβορί είναι η ελληνική ομάδα. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται επαρκώς το γήπεδό του, στο οποίο έχει 5/5 νίκες με 14-1 γκολ σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed