Βαγγέλης Θεοφιλάτος: «Ο Οδυσσέας γύρισε και ψηφίζει Ληξούρι, λαέ της δημοκρατικής Παλλικής καθάρισε το παλάτι από τους μνηστήρες της εξουσίας, ρίξε τα βέλη σου την Κυριακή»

Η Παλλική είναι η Ομηρική Ιθάκη. Στο Λιβάδι, που και σήμερα βόσκουν βόδια, έβοσκαν τα βόδια του Οδυσσέα. Πάνω από το χωριό Λιβάδι, στο λόφο του Κρείκελου, το παλάτι του. Στο Πόρτο του Αθέρα τον άφησαν οι Φαιάκες…
Η βρύση Χάλκες, η αγαπημένη του χαλκέντερου άντρα. Ο Ταφιός και άλλα πολλά ως αποδείξεις έχουν βασανίσει ερευνητές όπως ο Νίκος Λιβαδάς-Τουμασάτος. Τον φίλο Νίκο Καμπάνη, με τα τόσα βιβλία του και πιστό μαθητή του Λιβαδά. Τον οραματιστή Μονοκρούσο Γεράσιμο, από τον όμορφο Σκινέα μας, που ψάχνει χρόνια την ιστορία αυτή. Κι άλλοι πολλοί “ερωτευμένοι” της θεωρίας Παλλική, ίσον Ομηρική Ιθάκη. Η ανάδειξη και μόνο της πτυχής αυτής της εκδοχής θα έφερνε την περιοχή μας στις πρώτες θέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Τι από όλα αυτά έπραξε η Δημοτική Αρχή μας; Ένα μεγάλο τίποτα. Με φτηνές αγκαλιές και πονηρά χαμόγελα μόνο, σας ζητά την ψήφο σας. Φυσικά και λίγο μπετόν, λίγη πίσσα. Φυσικά και με πολιτισμό του τίποτα. Εκδηλώσεις συγκίνησης για επιρροή συναισθηματική και μόνο. Λαέ της δημοκρατικής Παλλικής ο Οδυσσέας είσαι εσύ. Γύρισες σπίτι σου. Τώρα, καθάρισε το παλάτι από τους μνηστήρες της εξουσίας σου. 8 του Οκτώβρη ρίξε τα βέλη σου.

Βαγγέλης Θεοφιλάτος
υπ. δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Μεσσάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed