Σεισμός στο Ληξούρι, ο Δημήτρης Μεσσάρης σάλπισε για την αλλαγή και τη μεγάλη νίκη, για την επιστροφή στην ηθική, μακριά από την ξεδιάντροπη απαξίωση της Παλλικής

Φαινόταν μακρινό όνειρο πριν από περίπου τρεις μήνες και όμως σήμερα το βράδυ αποδείχθηκε ότι πολλές φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ο Δημήτρης Μεσσάρης ήταν αυτός που σάλπισε την αντεπίθεση, την αλλαγή στον Δήμο Ληξουρίου.
Η αποψινή του συγκέντρωση θα μείνει στην ιστορία, ο ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος της Παλλικής έδωσε βροντερό παρόν στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου, του ανθρώπου που τόλμησε να συγκρουστεί με το σάπιο κατεστημένο των τελευταίων ετών, τον επιστήμονα που αναμένεται να βάλει τον Δήμο Ληξουρίου σε τροχιά ανάπτυξης βγάζοντάς τον από το τέλμα, από την κακοποίηση της δημοτικής αρχής Κατσιβέλη, από την ξεδιάντροπη απαξίωση της πρωτεύουσας του πολιτισμού στο νησί μας. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή στην αντίληψη, στην νοοτροπία, στην συνέπεια στην αισθητική και κυρίως στην ηθική και τον πολιτισμό που επί 12 χρόνια κακοποιούνται από μια δημοτική αρχή που μας οδηγεί στο τίποτα», είπε στον πρόλογό του και συνέχισε: «Έχουμε χορτάσει από εγκατάλειψη, προχειρότητα και κακογουστιά. Έχουμε χορτάσει από “καλά παιδιά”. Παλαιοκομματικές αντιλήψεις και Μηχανισμοί νομής της εξουσίας, που οδήγησαν έναν ολόκληρο τόπο στην απαξίωση που βλέπετε γύρο σας, που οδηγούν ξεδιάντροπα μια ολόκληρη κοινωνία σε αδιέξοδο. Σας ζητούν να συνεχίσουν να παίζουν με τις ζωές σας και να μην τους νοιάζει που χάνουν. Σας ζητούν να τους δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσουν την στασιμότητα, να συνεχίσουν να απαξιώνουν τον τόπο μας, τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Με τα δικά σας λεφτά προσπαθούν να σαν αγοράσουν την ψήφο σας
Ο Δημήτρης Μεσσάρης συνέχισε την ομιλία του έτσι όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Άφησε την ευγένεια στο σπίτι του επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πιο αποτυχημένο Δήμαρχο Ληξουρίου από τη μεταπολίτευση και μετά. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μετά από τόσα χρόνια απραξίας ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει άσφαλτο και τσιμέντο παντού, έχει πλημυρίσει ο τόπος από κακορηγμένα μπετά και πίσσα. Από εφήμερα έργα εντυπωσιασμού που εσείς όλοι, εμείς θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε αύριο. Αλλά δεν τους νοιάζει γιατί με τα δικά σας λεφτά προσπαθούν να σαν αγοράσουν την ψήφο σας. Τόσο πολύ έχουν υποτιμήσει την νοημοσύνη αυτού του τόπου. Τόσο πολύ εξαρτημένοι είναι ποια με την εξουσία. Τόσο πολύ έχει θολώσει το μυαλό τους τόσο πολύ τους έχει τυφλώσει η αλαζονεία που μας θεωρούν όλους εξαγοράσιμα προιόντα σε τιμή ευκαιρίας. Το Ληξούρι και η Παλική έχει στο αίμα της αγώνες και αξιοπρέπεια. Είμαστε ριζοσπάστες, ανατρεπτικοί, διεκδικητικοί και κυρίως Δημοκράτες. Έχουμε έναν πολιτισμό που δεν επιτρέπεται να τον κατασπαράζουμε άλλο, έχουμε ένα μέλλον που δεν επιτρέπεται πια να του γυρνάμε την πλάτη. Όλοι μας ανεξαρτήτως κόμματος, ζούμε ποια σε ένα γκρίζο καταθλιπτικό και ασφυκτικό τοπίο. Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, εάν δεν φυσήξει άνεμος ανανέωσης. Άνεμος που θα διώξει πελατειακές σχέσεις με μικροεξυπηρετήσεις και θα εγκαταστήσει την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα».

Ο Κατσιβέλης μας απαξιώνει και μας αντιμετωπίζει ως πρόβατα
Στη συνέχεια αναφέρθηκε περισσότερο στο πρόγραμμά του όπου στάθηκε περισσότερο σε τρεις πυλώνες, χαρακτηρίζοντάς τους πυρήνα της πολιτικής που θα ακολουθήσει αναλαμβάνοντας τον Δήμο. Φροντίδα στον άνθρωπο. Σεβασμό στο περιβάλλον. Ενεργοποίηση της τοπικής μας οικονομίας. Έκανε λόγο για τα μνημεία και την διατήρησή τους, για την αναστύλωση παλιών κτιρίων και την αναγέννηση παραδοσιακών οικισμών, αλλά και στην δημιουργία νέου πολιτιστικού και πολιτισμικού πλούτου. «Όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου το Ληξούρι με πληγώνει. Με πληγώνει η καταστροφή και η εγκατάλειψη του δημόσιου πλούτου που αντικρίζω σε κάθε μου βήμα», είπε και συνέχισε: «Κάποιος είναι υπεύθυνος για όλη αυτή την ντροπή. Είναι αυτός που λίγα μέτρα πιο κάτω αντί να απολογείται για όλα αυτά που δεν έκανε ζητάει σε κάποιους να τον ξανακάνουν Δήμαρχο. Όλη αυτή η μιζέρια που μας περιβάλει τόσα χρόνια τώρα έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Γιώργος Κατσιβέλης. Είναι ο βασικός υπαίτιος όλης αυτής της απαξίωσης. Του ζητήσαμε ντιμπέιτ και ούτε καν απάντησε, μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και μαζί με εμάς έγραψε και όλους εσάς που σας θεωρεί δεδομένους και πρόβατα. Προσπαθεί να σας πείσει ότι όλα ίδια είναι και η γραφειοκρατία δεν μας επιτρέπει και οι ενστάσεις μας καθυστερούν και εγώ είμαι το καλό παΐδι που προσπαθεί, αλλά όλοι οι κακοί με πολεμάνε. Και σιγά σιγά ο χρόνος περνάει και ο τόπος μας πάει όλο και πιο πίσω».

Ο συνδυασμός μας ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε στο πάλκο όλους τους υποψηφίους του μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και έβαλε τον επίλογο: «Από την 1η ημέρα θα βάλουμε τα θεμέλια, για έναν τόπο που θα κάνει όλους εμάς περιφανούς, θα μας κάνει πρεσβευτές ενός τόπου που εκπέμπει γοητεία και φως. Έχουμε την Γνώση και θέληση, εμπιστευθείτε μας. Εμείς μπορούμε να ξαναχτίσουμε μαζί μία πόλη μαγική. Δημιουργήσαμε ένα ψηφοδέλτιο καινούριο, με πρόσωπα φρέσκα και δραστήρια, που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έχει προσπαθήσει να προσφέρει στον τόπο μας ότι καλύτερο μπορούσε. Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την ανανέωση με την εμπειρία και την γνώση. Ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό, δυναμικό. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης, αλλά και μεγάλης ευθύνης. Ο συνδυασμός μας ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου. Μια νέα μέρα ξεκινά. Δεν θα είμαι ένας ευχάριστος Δήμαρχος, θα είμαι ένας χρήσιμος Δήμαρχος. Θέλω όταν κλίσει ο πολιτικός μου κύκλος να σας κοιτάω στα μάτια και να σας λέω ότι μαζί αλλάξαμε την ιστορία αυτού του τόπου. Μαζί καταφέραμε να κρατήσουμε αυτό τον τόπο ζωντανό και όμορφο. Γιατί για μένα πάνω από όλα θα είναι το συλλογικό συμφέρον, ο Δήμος μας και το ψηφοδέλτιό μας εγγυάται ακριβώς αυτό. Σας καλώ να ψηφήσετε με σθένος, με όραμα, με αίσθημα ευθύνης. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι καθοριστικά για το μέλλον αυτού του τόπου. Μαζί δίνουμε αυτή την μεγάλη μάχη, μαζί θα νικήσουμε».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed