Ιστορική ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Κεφαλονιά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου, που συνάντησε τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Μητροπολίτη μας

Μεγάλες στιγμές ζει από αργά το μεσημέρι σήμερα το νησί μας, αφού για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφτηκε το νησί μας, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Γερασίμου προσκαλεσμένος από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο.
Ο κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στο αεροδρόμιο Άννα Πολλάτου λίγο μετά τις 15:00 και αφού κατέλυσε για λίγο στο ξενοδοχείο ξεκίνησε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του. Στην πρώτη από αυτές συνάντησε τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο στο δημαρχείο της πόλης και αντάλλαξαν δώρα. Ο Δήμαρχος του έδωσε μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου και ο κ. Ελπιδοφόρος ανταπέδωσε με ειδικά σχεδιασμένη για την περίπτωση εικόνα του Αγίου μας, καθώς και δύο βιβλία αφιερωμένα στα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και σε όλους τους Επισκόπους που πέρασαν από εκεί από το 1923 και μετά. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στο νησί μας και θα εορτάσει μαζί μας τον Πολιούχο Άγιο Γεράσιμο. Προσκάλεσε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του το 2026 στην Αμερική για να εορτάσουν μαζί τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Αντιπεριφεριάρχη, Σταύρο Τραυλό και είχε μια συζήτηση μαζί με τους συνεργάτες του κεκλεισμένων των θυρών αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά και την συνεισφορά που θα μπορούσε να είχε από την Αμερική μέσω της ομογένειας του νησιού μας εκεί. Αντάλλαξαν και μεταξύ τους δώρα με τον Αντιπεριφερειάρχη να δίνει το έμβλημα του Κεφάλου, καθώς και ένα βιβλίο με τις προσωπογραφίες επιφανών Κεφαλλήνων, με τον Αρχιεπίσκοπο να δίνει τα ίδια δώρα και σε αυτόν.
Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ο κ. Δημήτριος υποδέχθηκε επίσημα τον Αρχιεπίσκοπο συνοδευόμενος από αρκετούς Κεφαλλήνες ιερείς. Και εδώ αντάλλαξαν δώρα οι δύο ιεράρχες, με τον κ. Δημήτριο να χαρίζει μια ποιμαντική ράβδο στον κ. Ελπιδοφόρο και αυτός με τη σειρά του να ανταποδίδει με την ίδια τριάδα δώρων που έδωσε σε Δήμαρχο και Αντιπεριφεριάρχη. Στο Επισκοπείο ο κ. Ελπιδοφόρος γεύθηκε την κλασική κεφαλλονίτικη αμυγδαλόπιτα, με τον δικό μας Μητροπολίτη να δίνει δώρα σε όλη την συνοδεία του Αρχιεπισκόπου. Και στις τρεις συναντήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε το γεγονός ότι θα γιορτάσει μαζί μας φέτος τον Άγιο Γεράσιμο, εξείρε την προσφορά των Κεφαλλήνων της Αμερικής και έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Κοκκόση, που ήταν πάντα δίπλα του και τον Γεράσιμο Αθανασάτο. Το αυριανό πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στα Γηροκομεία, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγίου Ανδρέα, ενώ το βράδυ υπάρχει δείπνο προς τιμή του στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed