Στα… αλώνια της Λιγκ 2 και στο πρωτάθλημα της Αλγερίας

Απόψε «ρίχνει» αυλαία η προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών Euro 2024, ωστόσο η πρόταση της στήλης θα είναι από τα… αλώνια της Αγγλίας και τη Λιγκ 2, δηλαδή την τέταρτη τη τάξει κατηγορία.
Στην 8η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Άκρινγκτον, λίγο κάτω από τα πλέι οφ ανόδου. Αρκετά ασταθής ομάδα, με μόλις δύο ισοπαλίες σε 17 αγωνιστικές (8 νίκες και 7 ήττες) και ισορροπημένα τέρματα (25 υπέρ, 24 κατά). Μεσοβδόμαδα έδωσε μεγάλη «μάχη» στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου τελικά ηττήθηκε με 2-1 από την Ντονκάστερ, στην παράταση. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια αγνοούσε τη νίκη, έχασε από Κόλτσεστερ (0-1 εντός), Κρόουλι (3-1 εκτός) κι αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2, πάλι με την Ντονκάστερ. Η Ρέξαμ έχει «στρώσει» αγωνιστικά, «τρέχει» αήττητο 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της Λιγκ 2. Στις 23 Σεπτεμβρίου είχε υποστεί πανωλεθρία στην έδρα της Στόκπορτ (5-0) κι έκτοτε γύρισε το κουμπί και δε χάνει με τίποτα. Μάλιστα, προέρχεται από 5 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα, Λιγκ Τρόφι και Κύπελλο, ενώ οι παίκτες της προετοιμάστηκαν λίγο καλύτερα για το αποψινό παιχνίδι, αφού δεν είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Η Ρέξαμ είναι το λογικό φαβορί στην αναμέτρηση.
Στην Αλγερία στο πρωτάθλημα υπάρχει επανεκκίνηση πριν μία αγωνιστική μετά τη διακοπή σε ένδειξη συμπαράστασης προς το λαό των Παλαιστινίων. Στην προηγούμενη αγωνιστική δεν υπήρχαν θεατές, αλλά τώρα επιτράπηκε η είσοδος. Η αναμέτρηση που με ενδιαφέρει είναι ανάμεσα στην τελευταία Μπεν Ακνούν κόντρα στη δεύτερη Παραντού, που είναι το φαβοράκι της αναμέτρησης. Η νεοφώτιστη Μπεν Ακνούν για την ώρα είναι ο αδύναμος κρίκος της κατηγορίας. Τελευταία, χωρίς νίκη μετά από 5 αγώνες (0-1-4), με εμφανές πρόβλημα σε επίθεση και άμυνα (3-11). Η Παραντού την προηγούμενη αγωνιστική υπέστη την πρώτη της ήττα από την πρωταθλήτρια Μπελουιζντάντ με 1-0, όπου το γκολ που δέχτηκε ήταν το πρώτο φέτος. Δεν βρήκα κάτι άξιον μνείας σε αγωνιστικά νέα. Συνεπώς περνάω στην εκτίμησή μου που λέει πως στη χειρότερη δε χάνει η Παραντού. Αυτό το στηρίζω λόγω της άριστης ως τώρα άμυνας που διαθέτει και δεύτερον λόγω των αμυντικών αδυναμιών της αντιπάλου της. Το χάντικαπ το παίρνω για τη «στραβή» ως κάλυψη.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed