Μένει στο κόλπο η Σαχτάρ, «πόλεμος» στην Ελβετία

Θα «καθαρίσουν» αρκετά πράγματα μετά την αποψινή αγωνιστική στον 8ο όμιλο. Το πιο λογικό είναι πως θα αποκλειστεί μαθηματικά η Αντβέρπ από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Οι μαθηματικές της ελπίδες διατηρούνται με το σενάριο να κάνει η ίδια νίκες απόψε με τη Σαχτάρ (μάλιστα με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά) και στο φινάλε με την Μπαρτσελόνα.
Παράλληλα να χάσουν και οι Ουκρανοί από την Πόρτο ώστε να τους πιάσουν στους 6 βαθμούς και να υπερτερούν στην ισοβαθμία. Σενάριο στη σφαίρα της φαντασίας… Δεν θα τη χαρακτηρίσω τελείως αδιάφορη, καθώς κάθε θετικό αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει σεβαστό χρηματικό ποσό, ενώ σίγουρα για το γόητρο θα προσπαθήσει να αποφύγει τον τερματισμό στον όμιλο χωρίς βαθμό. Σίγουρα όμως η Σαχτάρ έχει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Μπαρτσελόνα την έβαλε για τα καλά στο κόλπο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δεν ψάχνει παράλογα πράγματα. Αρχικά απόψε να κερδίσει η ίδια και να γκελάρει η Πόρτο εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα. Έπειτα θα πάει στο φινάλε στην Πορτογαλία για να παίξει «τελικό» με την Πόρτο, όπου θα ψάχνει κι εκεί τρίποντο. Η ουκρανική ομάδα δεν είναι η ίδια με το παρελθόν, όμως έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στη διοργάνωση, αντίθετα με την Αντβέρπ. Οι Βέλγοι, σε αντίθεση με το αμυντικό στιλ που αντιμετώπισαν την ΑΕΚ στα πλέι οφ, σε όλα τα ματς του ομίλου έπαιξαν -σχεδόν αφελέστατα- ανοιχτά και λογικά το ίδιο θα πράξουν και απόψε. «Βούτυρο στο ψωμί» για τη Σαχτάρ αν συμβεί…
«Τελικός» για την 3η θέση στην Ελβετία μεταξύ της Γιουνγκ Μπόις και τον Ερυθρό Αστέρα. Όποια από τις δύο ομάδες κερδίσει την κατακτά, σε περίπτωση ισοπαλίας πάμε για φινάλε θρίλερ, όπου πιθανόν να ψάχνουν και οι δύο μικρές… ήττες από Λειψία (η Γιουνγκ Μπόις) και Μάντσεστερ Σίτι (ο Ερυθρός Αστέρας) για να κριθεί στην καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στο… απόψε, αμφότερες είναι αφερέγγυες αμυντικά, σε αντίθεση με την επίθεσή τους που στέκεται αξιοπρεπώς στον όμιλο. Πολύ πιθανό το σκοράρισμα εκατέρωθεν, με μεγαλύτερο ρίσκο θα ζητηθεί να συμβεί από το πρώτο ημίχρονο. Πάμε με το over 2,5 γκολ και ρισκάροντας περισσότερο θα κυνηγήσουμε το over 1,5 γκολ από το ημίχρονο.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed