Έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους για την τελευταία εσχατιά αυτού του κόσμου, η ΑΕΝΙΝ υποδέχθηκε τους νέους σπουδαστές της, τους νέους καπετάνιους του Εμπορικού μας Ναυτικού

Παρουσία πλήθος κόσμου, ίσως περισσότερου από κάθε άλλη χρονιά, η διοίκηση και οι καθηγητές της ΑΕΝΙΝ υποδέχθηκαν σήμερα και επίσημα πλέον τους νέους σπουδαστές της σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
Στην τελετή του Αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ενώ για πρώτη φορά υποδέχθηκε τους σπουδαστές από τη θέση του διοικητή ο πρώην Λιμενάρχης, Θανάσης Σιούτης, που ανέλαβε τα ηνία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος (απουσίαζε ο Δήμαρχος Αργοστολίου), ο εκπρόσωπος της οικογένειας Βεργωτή (μέγα χορηγού της ΑΕΝΙΝ), Θανάσης Μουίκης, ο εκπρόσωπος της Λεβάντε Φέρρις, Γιάννης Πυλαρινός και ο πρόεδρος των Ναυτικών και πρώην καθηγητής της σχολής, Τάσος Παγουλάτος. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή ο διοικητής της ΑΕΝΙΝ βράβευσε την Περιφέρεια (Σταύρος Τραυλός) για την προμήθεια μηχανημάτων, ενώ βραβεύθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της NEDA MARITIME (Μιχάλης Λυκιαρδόπουλος), Γεώργιος Θανόπουλος. Για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μίνι ξενάγηση στις δύο νέες αίθουσες όπου έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έχει αποκτήσει η Σχολή, κάνοντας το έργο των καθηγητών πιο εύκολο και τους σπουδαστές να αποκτούν γνώσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να τις αναζητήσουν εκτός της ΑΕΝΙΝ. Όπως κάθε χρόνο παρατέθηκε μικρή δεξίωση για τους σπουδαστές και τους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed