Διονύσης Περδίκης: «Πανηγυρίζει ο Δήμος Ληξουρίου για την άσφαλτο που έριξε στο… χάος στην παραλία της Πλατιάς Άμμου, πρόχειρη παρέμβαση με καταστροφικά αποτελέσματα»

Δεν με αφήνετε να αγιάσω… Όσο και να θέλω να μείνω μακριά από τον σχολιασμό των τεκταινόμενων στο Δήμο Ληξουρίου τα γεγονότα δεν με αφήνουν επειδή πάντα στην ζωή μου ήθελα να είμαι χρήσιμος και όχι προσωρινά ευχάριστος!
Σήμερα λοιπόν ο Δήμος Ληξουρίου επιχαίρει για την κατασκευή με άσφαλτο του δρόμου που οδηγεί στον… γκρεμό της Πλατιάς Άμμου. Όπως θα δείτε στις φώτο που ο ίδιος ο Δήμος ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα εκεί που τελειώνει η άσφαλτος ξεκινά το χάος! Χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας οδηγούμε τον επισκέπτη που; Σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση ή με επικίνδυνη πρόσβαση για ριψοκίνδυνους! «Θα φτιάξουν την όποια πρόσβαση στο μέλλον», λένε. Αλήθεια, σε ποια παραλία; Αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες να έχουν γίνει κατολισθήσεις και τα βράχια να έχουν φτάσει μέχρι το νερό; Δεν ξέρω τον σκοπό και τον λόγο που κάποιοι θέλουν κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο να διαταράξουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο μας λέει τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον και αν δεν ακούμε την φύση, ας ακούσουμε τους ειδικούς (Ευθύμιος Λέκκας – Οι παραλίες που κινδυνεύουν με κατολισθήσεις – π.χ Ναυάγιο Ζάκυνθος) και ας μάθουμε από τα λάθη των άλλων. Η Πλατιά Άμμος είναι μια υπέροχη παραλία όπως και όλες οι παραλίες του δυτικού Ιόνιου που όμως θέλει σεβασμό, μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Η όποια προσβασιμότητα της πρέπει να είναι πολύ περιορισμένη και λελογισμένη όχι μόνο για τους κίνδυνους που έχει, αλλά και γιατί δεν αντέχει μεγάλο φόρτο επισκεπτών (καθαριότητα, εξυπηρέτηση λουομένων, ναυαγοσώστης κ.τ.λ). Συγνώμη αν στεναχώρησα κάποιους, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, πιστεύω στην ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος των κοινωνιών, αλλά με σεβασμό, ασφάλεια και υπευθυνότητα. ΟΧΙ σε πρόχειρες παρεμβάσεις που στο μέλλον θα έχουν ίσως και καταστρεπτικά αποτελέσματα για τον τόπο.

Διονύσης Περδίκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed