Ξεκινάει δυνατά ο Άρης, όμως θα κρατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα;

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό αποδείχτηκε στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον θεσμό στα πέναλτι, διαδικασία όπου ο παράγοντας της τύχης έπαιξε ρόλο.
Φάνηκαν, όμως και πνευματικά ανέτοιμος να τα βγάλει πέρα, απέναντι σε αντίπαλο που αντιμετώπιζε σωρεία αγωνιστικών ζητημάτων. Με τον κόουτς Καρβαλιάλ στον πάγκο, η βελτίωση κρίνεται επιεικώς ελάχιστη. Βρίσκεται στο -6 από την κορυφή, διαφορά που δεν κρίνεται απαγορευτική ώστε να του επιτρέψει να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτό που, περισσότερο, προβληματίζει είναι η αποτελεσματικότητα των Πειραιωτών στην πρόσφατη 6άδα αγώνων (1-3-2). Με τον Άρη να προέρχεται από μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, επί της ΑΕΚ στα πέναλτι, το έργο του φαβορί μόνο εύκολο δεν είναι. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας, οι Θεσσαλονικείς δέχονται 1+ γκολ από τον Ολυμπιακό στα τελευταία 35 ματς στο ζευγάρι. Στατιστικό που υποδηλώνει σταθερό πρόβλημα όταν αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα. Η αναγκαιότητα του Ολυμπιακού για τη νίκη φαίνεται από το γεγονός ότι οι δύο νεοφερμένοι παίκτες του, οι Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα που έχουν βγάλει μία σκάρτη προπόνηση, υπολογίζονται κανονικά. Με τις πιθανότητες να πάρουν ρόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να είναι σημαντικές. Οι γηπεδούχοι, πάντως, διανύουν καλό φεγγάρι αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το combo G/G & Over 2,5 θα πονταριστεί. Δευτερευόντως, ο «άσος» στο ημίχρονο αξίζει το ρίσκο. Αν ο Άρης μπει δυνατά στο 90λεπτο, εκμεταλλευόμενος το momentum, μπορεί να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο. Στα αξιοσημείωτα του ζευγαριού ότι ο κόουτς Μάντζιος των γηπεδούχων δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του τον Ολυμπιακό έχοντας απολογισμό 0-4-20.
Η Λέτσε είχε κάνει καλή… κάβα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και παρ’ ότι από την 6 αγωνιστική κι έπειτα έχει πανηγυρίσει μόλις 1 νίκη (1-7-7), μαζί με τους βαθμούς από τις ισοπαλίες που πήρε ήταν αρκετοί για να τη διατηρούν εκτός ζώνης υποβιβασμού κι έχοντας, μάλιστα και τέσσερις ομάδες ενδιάμεσα. Βέβαια, η διαφορά μειώνεται και δεν θα πρέπει να αισθάνεται άνετη. Η Γιουβέντους αθόρυβα (μπορεί και όχι) πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα. Φαίνεται να είναι η μόνη που μπορεί να απειλήσει την Ίντερ, μάλιστα έχει ευκαιρία σήμερα να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το… ρεπό της πρωτοπόρου λόγω Σούπερ Καπ. Οι «μπιανκονέρι» τρέχουν σερί νικών, όμως αυτό που αξίζει προσοχής είναι πως στα τελευταία ματς έχουν… ξεμπουκώσει επιθετικά (πέτυχαν 15 γκολ στα 4 πιο πρόσφατα). Η Λέτσε αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και προσπαθεί να το κρύψει μέσω της άμυνας. «Κατενάτσιο» θα παίξει και σήμερα μήπως εγκλωβίσει το φαβορί. Θεωρώ στο τέλος πως θα λυγίσει και το ερώτημα είναι με τί συνδυάζεται το διπλό για να ανέβει η απόδοσή του, η οποία από χθες το βράδυ -για άγνωστο λόγο- τσίμπησε λιγάκι προς τα πάνω. Επιλογές το Over 1,5 και το Under 3,5, κάπου εκεί μέσα θα παίξει το σκορ. Κρατάω το πρώτο λόγω καλύτερης απόδοσης, αλλά και φορμαρίσματος του Βλάχοβιτς (4 γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς πρωταθλήματος), που μου δίνει πάτημα και για ποντάρισμα πάνω του.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed