Διονύσης Τρωϊάνος: «Κύριε Βαλλιανάτε την περασμένη Πέμπτη ήταν μία θλιβερή μέρα για το δημοτικό συμβούλιο, γίναμε περίγελος και αντικείμενο κοροϊδίας με δική σας ευθύνη»

Κύριε πρόεδρε η περασμένη Πέμπτη ήταν μία θλιβερή μέρα για το δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμο μας. Το γενικό μπάχαλο που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και η τελική ακύρωση της διαδικασίας ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Γίναμε περίγελος και αντικείμενο κοροϊδίας. Τέτοιου είδους γεγονότα υποβαθμίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε εμάς και στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου που δημιούργησε την κατάσταση αυτή ήταν απαράδεκτη άσχετα με το αν είχε δίκιο ή άδικο. Ήταν προσβλητική και απαξιωτική προς το προεδρείο, τους συμβούλους και τον θεσμό. Ως μέλος του ΔΣ θα έπρεπε να σέβεται τους κανόνες λειτουργίας του. Είναι όμως καθήκον και υποχρέωση του προέδρου να περιφρουρεί το δημοτικό συμβούλιο με κάθε μέσο που έχει στη διάθεση του. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας να μην ολοκληρωθεί. Ένας νέος θεσμός όπου ο δήμαρχος έρχεται αντιμέτωπος με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και τους προέδρους των κοινοτήτων για θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους Δημότες. Ελπίζω κύριε πρόεδρε ότι την επόμενη φορά θα έχετε το σθένος να κάνετε ότι χρειάζεται για να μη διαταραχθεί ξανά λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζω επίσης, ότι παρόλο που η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας είναι μια επίπονη διαδικασία για την δημοτική παράταξη και τον Δήμαρχο, δεν θα βρείτε ως δικαιολογία τα γεγονότα της Πέμπτης για να αναβάλετε της σύγκλιση της, αλλά θα την φέρετε στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα.

Διονύσιος Τρωϊάνος
Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη «Κεφαλονιά, Νησί για Όλους»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed