Σοβαρός, σεμνός και μετρημένος ο Γιάννης Λυκούδης «έσφαξε» με το γάντι τον Θεόφιλο Μιχαλάτο στην πρώτη του παρουσία ως επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στα τοπικά ΜΜΕ

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Γιάννης Λυκούδης έχοντας στο πλευρό του τον Αλέξανδρο Παρίση, τον Άγγελο Κωνσταντάκη, τον Μάκη Παπαναστασάτο, την Ασημίνα Γαβριελάτου και 150 περίπου φίλους της παράταξης που βρέθηκαν στα Μεταξάτα.
Ο Γιάννης Λυκούδης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ του νησιού που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου, αλλά και όλους όσους πήγαν μέχρι τα Μεταξάτα για να τον ακούσουν, διευκρινίζοντας ότι δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο κανέναν και ήταν αυθόρμητη αυτή η μάζωξη των υποστηρικτών της «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Την τοποθέτησή του έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της παράταξης επί της δικής του βραχύχρονης παρουσίας στα ηνία της, επιτέθηκε με επιχειρήματα και με το γάντι στον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο και παρουσίασε τους άξονες που θα κινηθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του στα δύσκολα όπως τα χαρακτήρισε επόμενα τέσσερα χρόνια που θα κινηθεί στον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και μέσα στην κοινωνία. Συγκινητικές ήταν και οι ομιλίες των υπόλοιπων τεσσάρων εκλεγμένων μελών της παράταξης, με τον Αλέξανδρο Παρίση για ακόμη μια φορά να λέει ότι ο ίδιος θα είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης και τους υπόλοιπους τρεις να πλέκουν το εγκώμιο τόσο του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς, όσο και του νέου επικεφαλής του συνδυασμού κλείνοντας με την ευχή το 2028 ο Δήμος Αργοστολίου να γυρίσει σελίδα και να απαλλαγεί από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και την… παρέα του.

Οι παχυλοί μισθοί της ΕΔΑΚΙ και οι ημέτεροι της ΔΕΥΑΚ
«Από αυτό τον όμορφο χώρο, έναν χώρο Πολιτισμού στην πανέμορφη Λειβαθώ, η νέα “Ισχυρή Κεφαλονιά” ξεκινάει την προσπάθειά της για την μεγάλη ανατροπή, παρουσιάζοντας το σχέδιο και το όραμα μας για τον Δήμο Αργοστολίου», ήταν τα πρώτα λόγια της ομιλίας του Γιάννη Λυκούδη και συνέχισε: «Δυστυχώς η Δημοτική αρχή του τόπου μας είναι μια Δημοτική αρχή που εδώ και πολύ καιρό έχει περάσει κάτω από τον πήχη. Για ποιο λόγο; Διότι βασίζεται σε ένα αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, συνυφασμένο με περασμένες δεκαετίες. Είναι το μοντέλο του Δημάρχου και μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων, απομακρυσμένης από την κοινωνία, που συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον υπερδιπλασιασμό του μισθού του προέδρου της ΕΔΑΚΙ κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, την ώρα που οι εργαζόμενοι πήραν αύξηση 8% και η εταιρεία έχει έλλειμα περίπου 200.000 ευρώ. Δεν άφησε εκτός κάδρου και την ΔΕΥΑΚ με το μεγάλο χρέος προς την ΔΕΗ, τα σβησμένα προεκλογικά χρέη δημοτών και επιχειρήσεων και τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους ημέτερους της Δημοτικής αρχής. «Αυτή είναι η φιλοσοφία της Δημοτικής αρχής Μιχαλάτου, να διαχειρίζεται το Ταμείο του Δήμου, ως δικό της Ταμείο, χωρίς να δίνει λογαριασμό, αρκεί να ικανοποιεί τους ημέτερους. Εμείς, είμαστε εδώ για να περάσουμε πάνω από τον πήχη. Γιατί εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του Δήμου που έχει ως επίκεντρο τον Δημότη», συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης για τις δύο αυτές επιχειρήσεις του Δήμου.

Οι αναπλάσεις της πόλης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου
Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης που γίνονται στην παραλιακή του Αργοστολίου και στην επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΜΕ του Θεόφιλου Μιχαλάτου για την αντίθεσή του, όπως έγραψαν και είπαν για αυτά τα έργα για να δώσει την εξής απάντηση: «Είναι δυνατόν να είμαι κατά των έργων; Η δική μας παράταξη ξεκίνησε την ανάπλαση του Αργοστολίου και ο κ. Μιχαλάτος συνεχίζει το έργο μας. Το κάνει όμως χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση, χωρίς ενσυναίσθηση για τους επαγγελματίες και τις οικογένειες τους και τις δυσμενείς συνέπειες στις επιχειρήσεις τους. Με την λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε, κλεισμένοι στα γραφεία τους διοικούν τον Δήμο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την γνώμη των πολιτών. Σε αντίθεση με τον κ. Παρίση, που πριν ξεκινήσει τις αναπλάσεις συζητούσε με τους επαγγελματίες και τους ενημέρωνε. Εμείς πιστεύουμε πολύ στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική συνοχή». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό που πρέπει να γίνει στον Δήμο, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιθάκη, όπου προχωράει πολύ γρήγορα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Κατηγόρησε τον κ. Μιχαλάτο ότι επί πέντε χρόνια δεν έχει ενημερώσει για τίποτε τους πολίτες, αντίθετα με όσα έλεγε προεκλογικά το 2019, παρά εμφανίζεται μόνο στο προστατευμένο περιβάλλον των δικών του ΜΜΕ. «Ο τόπος μας δεν χρειάζεται έναν τέτοιο Δήμαρχο. Χρειάζεται έναν Δήμαρχο που να λογοδοτεί και να απαντά στους πολίτες. Να ακούει τα προβλήματα τους με σεβασμό και να προσπαθεί να δίνει λύσεις», συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης.

Η… νεκρή πόλη και η ισονομία έναντι όλων των επαγγελματιών
Ο κ. Λυκούδης συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς την ομιλία του αναφερόμενος στον νυν Δήμαρχο, αλλά και στο πως θα κινηθεί ο ίδιος αν κερδίσει τις εκλογές του 2028. «Αν ο κόσμος τιμήσει την “Ισχυρή Κεφαλονιά” και μας εμπιστευτεί την Διοίκηση του Δήμου δεν θα επιτρέψω να δημιουργηθεί η παραμικρή υποψία κακοδιαχείρισης, αλλά ούτε και εύνοιας των φίλων μας», ανέφερε και συνέχισε: «Οι απευθείας αναθέσεις fast track της Δημοτικής αρχής Μιχαλάτου που σε μία εβδομάδα έχει κατατεθεί η προσφορά, έχει γίνει δεκτή, έχει εκτελεστεί το έργο και έχει πληρωθεί, πάντα από τα δικά μας παιδιά, θα εκλείψουν. Οι δημότες αναμένουν έναν Δήμαρχο που θα τους τείνει το χέρι. Αυτός ο Δήμαρχος σίγουρα δεν είναι ο κ. Μιχαλάτος. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για να συναποφασίσουμε τι πόλη θέλουμε. Θέλουμε μια νεκρή πόλη το χειμώνα και μια πόλη κουμφούζιο το καλοκαίρι; Πρέπει να βρούμε άμεσες λύσεις για το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει το Αργοστόλι, την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Να μπει μια τάξη στους κοινόχρηστους χώρους, να ισχύσει η ισονομία για όλους τους επαγγελματίες και όχι να ευνοούνται μερικοί έναντι άλλων. Δυστυχώς για τον κ. Μιχαλάτο, αλλά και για την πόλη μας κανείς δεν πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος θα το πράξει. Αν θέλει να τον πιστέψουν οι πολίτες ας αρχίσει την εφαρμογή των Νόμων από τους συνεργάτες του».

Τα ανύπαρκτα αναπτυξιακά έργα και ο πολιτισμός μας
Ο επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στο τέλος της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που λείπουν από τον Δήμο και στον πολιτισμό λέγοντας: «Η περιφέρεια του Δήμου παρά τις υποσχέσεις έχει εγκαταλειφθεί. Τα όμορφα χωριά μας είναι παραμελημένα και τα μεγάλα έργα ανάπλασης, όπως αυτά των παραλιακών μετώπων του Πόρου, της Σκάλας και των Λουρδάτων είναι καταχωνιασμένα σε ένα συρτάρι. Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη μόλις βγαίνει από το πλοίο στον Πόρο είναι πραγματικά απογοητευτική. Η Λειβαθώ μας περιμένει απεγνωσμένα τα αναπτυξιακά έργα που υποσχέθηκε η Δημοτική αρχή Μιχαλάτου. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς τα πίσω αναφορικά με τον πολιτισμό. Από την πολιτιστική άνθιση της περιόδου διοίκησης της Ισχυρής Κεφαλονιάς έχουμε πέσει σε μια διαρκή πολιτιστική χειμερία νάρκη. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε του πολιτιστικούς φορείς, τις μπάντες και τις χορωδίες προκειμένου να έχουμε δράσεις πολιτισμού σε όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο το καλοκαίρι. Θα ανοιχτούμε στην κοινωνία. Θα συζητήσουμε με τους απλούς πολίτες και τους φορείς για να συνδιαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας μας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό τον λόγο θα δημιουργήσουμε 4 ομάδες εργασίας, μία για την διαφάνεια και την αξιοκρατία, μία για την καθημερινότητα του πολίτη, μία για τα αναπτυξιακά έργα και μία για την κοινωνική αλληλεγγύη και την στήριξη των αδυνάτων, την κοινωνική πολιτική».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed