Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρος Πεφάνης, έκανε… άνοιγμα και γνωριμία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κεφαλονιάς στο Δ.Σ. της επιχείρησης

Ένα Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΚΕ διαφορετικά από όλα τα άλλα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στον Κέφαλο. Σχεδόν το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας (αισθητή η απουσία της Παλλικής) βρέθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ μετά από πρόσκληση του προέδρου, Σπύρου Πεφάνη.
Με αφορμή τη λήψη αποφάσεων ενόψει των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, ο κ. Πεφάνης, στο πρώτο ουσιαστικά συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από εκείνο της σύστασης σε Σώμα, έφερε κοντά του τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Οι περισσότεροι ήταν εκεί, άλλοι ενημέρωσαν ότι λόγω απουσίας των μελών τους δεν θα είναι, ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Παλλικής απουσίαζαν στο σύνολό τους, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης. Για την ιστορία το παρών έδωσαν οι παρακάτω Σύλλογοι, 29 στο σύνολο: Μπάλλος, Σπάρτο, Πηνελόπη Σκάλας, Διλινάτων, Πεσσεδιάνα, Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, Ξώμερο, Γαλλοελληνικός Ιονίων Νήσων, Ιόνιος Πνοή, Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, Αιγιαλός Σάμης, Ρωσόφωνων Κεφαλονιάς, Πλάτανος Λουρδάτων, Αγία Πελαγία Σβορωνάτων, Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς, Θεατρικό Εργαστήρι Κεφαλονιάς, Βάλσαμος, Μέρμυγκας, Αγκώνα, Ηλίας Ζερβός Γριζάτων, Κεφαλλήνες, Λύκειο Ελληνίδων, Λυσίππη, Πρόννησος, Κόκκινος Βράχος, Αράκλι, Αίνος Βλαχάτων, Τζαννάτων, Φαρακλάδες.
Αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι που μίλησαν δίνοντας τα εύσημα στον Σπύρο Πεφάνη για αυτό το κάλεσμα. Μερικοί στηλίτευσαν μάλιστα το γεγονός ότι επί της προηγούμενης διοίκησης της ΚΕΔΗΚΕ δεν είχε γίνει αντίστοιχο κάλεσμα. Ο κ. Πεφάνης στην τοποθέτησή του μίλησε για ενδελεχή συνεργασία της ΚΕΔΗΚΕ και των Συλλόγων για σοβαρό πολιτισμό, όπως τόνισε. Αναφορικά με τα Χρτιστούγεννα ανέφερε ότι η ΚΕΔΗΚΕ θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον στολισμό των πόλεων και των χωριών του νησιού. Αποκάλυψε ότι το φετινό άναμα του δέντρου στο Αργοστόλι θα υποστηριχθεί από την Φιλαρμονική, τις Χορωδίες και το Μπαλέτο της ΚΕΔΗΚΕ, χωρίς τη συμμετοχή καλλιτέχνη εκτός Κεφαλονιάς, όπως γίνονταν σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η δεύτερη αποκάλυψη του προέδρου ήταν ότι η ΚΕΔΗΚΕ ήρθε σε συμφωνία με τον ΑΝΤ1 και κατά την διάρκεια του χειμώνα θα παρουσιαστούν τρεις Όπερες και τέσσερα Θεατρικά από το Λονδίνο. Ο κ. Πεφάνης υποσχέθηκε ότι παρά τα ελάχιστα κονδύλια που θα έχει στη διάθεσή της η επιχείρηση, θα κάνει το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε το νησί μας να γεμίσει χριστουγεννιάτικο φως. Εκφράστηκαν και αρκετά παράπονα από κάποιους εκπροσώπους, όπως οικονομικά και έλλειψη στέγης, με τον δεύτερο να απασχολεί περισσότερο την Βάνια Σαμόλη από τον Αγκώνα και τον Τάσο Τζωρτζάτο από τα Διλινάτα. Σε γενικές γραμμές η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Σπύρο Πεφάνη για αυτή την πρωτοβουλία.
Το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κεφαλονιά, Νησί για όλους, Αλέξανδρος Παντελειός, ο πρόεδρος και το μέλος της Δ/Κ Αργοστολίου, Θόδωρος Αλυσανδράτος και Πηνελόπη Ταραζή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed