Συνεχίζεται το ηθικό σκάνδαλο Καππάτου, ψέμα η δημόσια δήλωσή του πως έχει αποποιηθεί τα 8.500 ευρώ του covid 19 o… αναξιοπαθών βουλευτής;

Όλοι θυμόμαστε το ηθικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει σε πανελλήνιο μάλιστα επίπεδο (πρώτο θέμα στο zougla. gr, στα parapolitika κ.α.) όταν αποκαλύψαμε πως ο Βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος εμφανιζόταν ως… αναξιοπαθών Δικηγόρος και…πληγείς στο επάγγελμά του λόγω covid 19 κι ότι θα εισέπραττε το ποσό των 8.500 ευρώ ως στήριξη από τις κρατικές ενισχύσεις.
Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει κι αφού το όλο θέμα είχε εκθέσει την κυβέρνηση ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος με δημόσια δήλωσή του είχε δεσμευθεί πως θα αποποιηθεί το επίμαχο ποσό αφού ήταν ανήκουστο ένα πολιτικό πρόσωπο που εισπράττει κάθε μήνα οκτώ χιλιάδες ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση (χώρια τα άλλα προνόμια κι ατέλειες) να φιγουράρει σε λίστα δικηγόρων που χρειάζονται «κρατική ενίσχυση». Κάπου εκεί είχε λήξει το όλο σκάνδαλο αφήνοντας βέβαια αλγεινές εντυπώσεις (αφού σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τέσσερις μόλις Δικηγόροι μπήκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω covid κι ο ένας ήταν ο ίδιος ο βουλευτής του Νομού). Να όμως που το “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” δίνει νέες διαστάσεις και ερωτήματα στο ηθικό αυτό σκάνδαλο.
Με σημερινή της απόφαση η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα τροποποιεί την επίμαχη λίστα των δικαιούχων στην οποία το όνομα του Βουλευτή Καππάτου εμφανίζεται ξανά κανονικότητα χωρίς πουθενά να σημειώνεται πως έχει παραιτηθεί από την ενίσχυση των 8.759 ευρώ λόγω covid ή οτιδήποτε που να δεικνύει ότι όντως αποποιήθηκε την έγκριση ή την είσπραξη αυτού του ποσού. Επειδή λοιπόν τα μάτια μας έχουν δει πολλά κι επειδή «χαρτί μιλήσει χωριάτης πάψει» πρέπει άμεσα ο Βουλευτής Καππάτος να δημοσιεύσει όλα τα έγγραφα βάσει των οποίων έχει αποποιηθεί το επίμαχο ποσό ή την εκταμίευσή του, διαφορετικά η λέξη «πολιτική απάτη» θα είναι λίγη. Ήδη η πιάτσα βοά κι επιβάλλεται ο Βουλευτής εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με έγγραφα και ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν ότι η δημόσια δήλωσή του περί αποποίησης των 8.759 ευρώ ήταν αληθής κι ότι ουδέποτε εισέπραξε ούτε πρόκειται να εισπράξει το επίμαχο ποσό. Μην νομίζει πως θα αφήσουμε έτσι το θέμα ήδη η δημοσιογραφική έρευνα ξεκίνησε και θα έχουμε σύντομα νεώτερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed