Κωμωδία η μάζωξη του Βουλευτή, τον σνόμπαρε ολόκληρη η τοπική ΟΝΝΕΔ και τον… στήριξε ο Βαλλιανάτος, κάνουν πάρτι Φαραντούρης και Γαλιατσάτος στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ήττα έρχεται και έρχεται με φόρα για τον Βουλευτή των νησιών μας, Παναγή Καππάτο, καθώς έχει ποντάρει την επανεκλογή του σε ανθρώπους και πρόσωπα που δεν έχουν σοβαρή επιρροή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας ή βρίσκονται μακριά από αυτήν.
Είναι ολοφάνερο από το στήσιμο και τις παρουσίες στην προεκλογική εκδήλωση του Παναγή Καππάτου ότι θεωρεί πως η ομάδα Μιχαλάτου θα του δώσει ξανά την πολυπόθητη έδρα (και την βουλευτική σύνταξη αν εκλεγεί και τώρα) αφού πρώτη σειρά καθόταν ως δια μαγείας ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που τώρα δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Πρόεδρος του Μιχαλάτου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιδήμαρχος του Μιχαλάτου, Σπύρος Σαμούρης και κάτι ακόμα… στελεχάκια τρίτης γραμμής του Μιχαλάτου (Τάσος Τζωρτζάτος, Οδυσσέας Γαλιατσάτος) που κινούνται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αν τώρα περιμένει από αυτούς προκοπή ο κ. Καππάτος η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και τα σηκώνει ακόμα περισσότερο που σύσσωμη η τοπική ΟΝΝΕΔ από τον Νικηφόρο Κουυλουμπή και την νυν πρόεδρό της Ελβίρα Σταθάτου όπως και την αντιπρόεδρο Θεοδωρακάτου Δήμητρα μέχρι όλους τους ανά περιοχή Προέδρους (Γασπαρή Ιουλία, Αλιβιζάτου Έρη, Γασπαρή Σωτήρη, Δούκα Νότα) γύρισαν την πλάτη επιδεικτικά στον Παναγάκη. Και σαν μην έφθανε αυτό το τεράστιο πολιτικό στραπάτσο όσο νύχτωνε το… αγγούρι μεγάλωνε, αφού ναι μεν Γιώργος Τζωρτζάτος και Αθηνά Αυγουστάτου έσωσαν τα προσχήματα ως προς την εκπροσώπηση της παράταξης Ανουσάκη «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον», αλλά σχολιάσθηκε έντονα η ηχηρή απουσία όχι μόνο του ίδιου του Νίκου Ανουσάκη, αλλά και κορυφαίων στελεχών του που αποτελούν τα θεμέλια της τοπικής Νέας Δημοκρατίας όπως για παράδειγμα του Νίκου Παπαδάτου, του Σπυρονικόλα Σολωμού, του Μάκη Παπαναστασάτου, του Αλέξη Μοσχονά, του Αντώνη Κατσιγιάννη, του Αντώνη Γεωργόπουλου. Επίσης εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Βαγγέλη Κεκάτου, ακόμη και αυτού του Αλέξανδρου Παρίση, και άλλων στελεχών του κόμματος, που δεν είναι ενταγμένα σε κάποια δημοτική παράταξη.
Η όλη ιστορία μυρίζει μπαρούτι, εξού και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που έκανε την καρδιά της πέτρα και βρέθηκε στο Επιμεληήριο Γιάννα Κουλουμπή είπε κάτι αμφίσημα όταν πήρε το λόγο όπως: «Θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη αναγκαστικά τις διαφορές μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα τις λύσουμε στην πορεία» κι όλοι οι παριστάμενοι έμειναν κάγκελο, καθώς το έπιασαν το υπονοούμενο που λέγαμε παλιά. Το καλύτερο είναι πως πολλοί από τους παρόντες μάλλον δούλευαν κανονικά τον Βουλευτή καθώς π.χ. κανείς δεν ορκίζεται πως ο Μάκης Κεκάτος που εδώ και καιρό του τα χώνει όπου βρίσκεται θα τον ψηφίσει ή πολύ περισσότερο ο Αλέξανδρος Παντελειός που μέχρι πρότινος δήλωνε πασοκοσυριζαίος κι αίφνης εμφανίσθηκε στην προεκλογική εκδήλωση του Βουλευτή της Ν.Δ. Με την βία κρατούσαν τα γέλια πολλοί μέσα στην αίθουσα. Η ουσία είναι ότι με όλα αυτά τα καμώματα Καππάτου που έχουν φέρει τόσο έντονους τριγμούς στην τοπική Νέα Δημοκρατία όλο το ενδιαφέρον έχει πλέον μετατοπισθεί στην κόντρα του Σπύρου Γαλιατσάτου με τον Νικόλα Φαραντούρη, αφού όποιος βγει πρώτος σε σταυρούς λογικά θα πάρει και την έδρα που όλα δείχνουν πως θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Και το χειρότερο, θα χάσει το δικαίωμά του να θεμελιώσει βουλευτική σύνταξη ο πολλά βαρύς και όχι Παναγάκης, που θυμήθηκε να κόψει πίτα τρία χρόνια μετά την εκλογική του επιτυχία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed