Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται αυτή την ώρα στην Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας του Πειραιά, μια ανάσα από το να πιαστούν στα χέρια πρώην και νυν

Η κατάσταση στη Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων του Πειραιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού τα μέλη της παραιτηθείσας διοίκησης κατηγορούν τα μέλη της παρούσης και τούμπαλιν με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τον κεφαλλονίτικο πολιτισμό.
Η κατάσταση ήταν τεταμένη από την αρχή της συνεδρίασης, ωστόσο όταν η κουβέντα έφτασε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, οδηγηθήκαμε σε ανεξέλεγκτες ενέργειες προερχόμενες και από τα δύο… στρατόπεδα. Η φωτιά άναψε μετά τον έντονο διαπληκτισμό που είχαν ο Νέστορας Παπαθεοδωράτος με τον Βαγγέλη Σκλαβούνο, όπου ήρθαν σχεδόν στα χέρια, με τους πιο ψύχραιμους να τους προφταίνουν την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξει γενική σύρραξη. Η κατάσταση ακόμη δεν έχει ομαλοποιηθεί και το σίγουρο είναι ότι ξεφτιλίζεται η Κεφαλονιά με αυτά που συμβαίνουν. Το μεγαλύτερο πολιτιστικό σωματείο του νομού μας έχει καταπέσει στα μάτια όλων όσων βρίσκονται στην αίθουσα, αφού άνδρες και γυναίκες ανταλλάσσουν απίστευτους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο. Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Μπάμπης Αλεξανδράτος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ωστόσο και αυτός έπεσε θύμα της επιθετικότητας των δύο αντίπαλων παρατάξεων. Έφυγε σχεδόν κυνηγημένος από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα όσα διαδραματίζονται μέσα σε αυτή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνασπισμός της πρώην διοίκησης του Παύλου Σκλαβούνου θέλει οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, ενώ η άλλη πλευρά, του νυν προέδρου Ορέστη Καππάτου, θέλει οι εκλογές να γίνουν τον Απρίλιο. Αυτό μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αντιπαλότητας μεταξύ τους και όχι ο κύριος λόγος για να ακολουθήσουν όλα όσα ακολούθησαν. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εν μέσω καταγγελιών και ύβρεων η Γενική Συνέλευση αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν στις 21 Απριλίου (παράταξη Καππάτου) με 90 ψήφους έναντι 67 ψήφων της παράταξης Σκλαβούνου που ήθελε οι εκλογές να διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου. Βρέθηκαν ακόμη και οκτώ λευκά ψηφοδέλτια. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο Ορέστης Καππάτος και η δική του παράταξη βγήκαν νικητές, ωστόσο σίγουρα χαμένη βγήκε η Κεφαλονιά και πολύ χαμένος ο Σύλλογος με την μεγαλύτερη παράδοση στο νομό μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed